Menu

15 „tramvajových“ elektrobusů pro Schaffhausen

Atraktivním designem se snaží o přízeň zákazníků bojovat Irizar se svým modelem Irizar ie tram. (foto: Irizar)
Atraktivním designem se snaží o přízeň zákazníků bojovat Irizar se svým modelem Irizar ie tram. (foto: Irizar)
Stáhnout PDF
Nezařazené
09. 05. 2019 15:48
Redakce
1 minuta čtení

Švýcarský Schaffhausen podepsal kontrakt se španělským výrobcem Irizar na dodávku 15 elektrobusů. Pro španělského producenta jde v krátké době o druhý velký úspěch v německy mluvících zemích. Nedávno totiž Irizar získal zakázku na 10 elektrobusů pro Düsseldorf.

Atraktivním designem se snaží o přízeň zákazníků bojovat Irizar se svým modelem Irizar ie tram. (foto: Irizar)

Do Schaffhausenu má být dodáno celkem 15 vozů v provedení Irizar ie tram. Jde o model představený před dvěma lety na veletrhu Busworld v Belgii, jehož křivky mají odkazovat k designu moderních tramvají. Elektrobusy se tak mají stát v očích zákazníků atraktivnější.

Irizar ie tram existuje i ve 12m variantě. První vozy by měly být dodány do Francie. (foto. Irizar)

Z patnáctky objednaných elektrobusů má být 8 v kloubovém 18m provedení a 7 v sólo variantě. Současně má dojít k vybudování 12 rychlonabíjecích míst a 16 nabíječek pro pomalé nabíjení v garážích. Součástí kontraktu je také opce na dalších 32 vozidel, 8 rychlonabíječek a 35 pomalých nabíječek. Opci může město využít kdykoli v období let 2022–2027. Elektrobusy by se pak staly náhradou za místní trolejbusový systém, který je nejmenší ve Švýcarsku a který má prozatím zajištěnou budoucnost jen do roku 2025.  

Libor Hinčica

Podobné články