Menu

Jihlava rozšířila svou trolejbusovou síť

Vánoce ještě nejsou, v Jihlavě si však už nadělili dárek včera. 
Vánoce ještě nejsou, v Jihlavě si však už nadělili dárek včera. 
Stáhnout PDF
Nezařazené
01. 12. 2017 14:28
Redakce
1 minuta čtení

Jedním z měst, které letos rozšířilo svou trolejbusovou síť, je i Jihlava. Ta během podzimu tohoto roku stihla vybudovat nejen novou a dlouho plánovanou trať po ulici Vrchlického o délce 1,4 km a krátký úsek k železniční zastávce Jihlava-Staré Hory, jenž je zakončený točnou, ale i provizorní smyčku na Masarykově náměstí, jež byla zřizována kvůli plánované opravě Brněnského mostu. 

Vánoce ještě nejsou, v Jihlavě si však už nadělili dárek včera. 

Díky těmto akcím, na které bylo utraceno bezmála 20 mil. Kč, dochází od dnešního dne k revoluci v linkovém vedení místních trolejbusů. Město, které včera uspořádalo slavnostní ceremonii, se ovšem netají tím, že by chtělo trolejbusy dotáhnout v dohledné době i do městské části Bedřichov. Jelikož si téma zasluhuje větší pozornost, podělíme se se čtenáři o snímky ze včerejší slavnostní jízdy a dva citáty, a podrobnější informace si schováme do čísla 1/2018 našeho časopisu. 

„Přál bych obyvatelům, aby novou možnost dopravy rychle objevili a oblíbili si ji. Doufám, že jim budou nabídnuté spoje vyhovovat. A třeba budou moci častěji nechat auto doma,“ přeje budoucím cestujícím primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek.

„Rýsuje se do budoucna možnost vybudovat trolejovou trať i na Bedřichov. Pokud příležitost získat dotaci až sto milionů korun přijde, město by ji mělo chytit a nepustit, podruhé přijít nemusí,“ naznačil možný budoucí rozvoj trolejbusových linek v Jihlavě náměstek primátora Vratislav Výborný.

Text: Vít Hinčica, s využitím TZ města Jihlavy

Snímky: město Jihlava

Podobné články