Menu

„Evička“ vyrazila na trať mezi Mostem a Litvínovem

Vůz EVO1 v Mostě. (foto: Ing. Filip Jiřík)
Vůz EVO1 v Mostě. (foto: Ing. Filip Jiřík)
Stáhnout PDF
Nezařazené
16. 09. 2016 07:50
Redakce
1 minuta čtení

Tramvaj EVO1, přezdívaná též jako Evička, vyrazila do pravidelného provozu ve svém novém působišti. Prototyp tramvaje, který byl v průběhu let 2015–16 zkoušen v Praze pod ev. č. 0033, byl prodán za výhodných podmínek Dopravnímu podniku měst Mostu a Litvínova, jenž si tramvaj převzal v červenci.

Vůz EVO1 v Mostě. (foto: Ing. Filip Jiřík)

Vozidlo bylo opatřeno novým nátěrem v kombinaci červené a žluté barvy, získalo mostecký odbavovací systém (včetně automatu na výdej jízdenek) a další zařízení související s mosteckými provozními podmínkami. Tramvaji byla věnována poměrně široká pozornost v místních médiích, a to ještě před koupí vozidla.  

V sobotu dne 10. 9. 2016 se mohla s tramvají seznámit veřejnost na Dni otevřených dveří u příležitosti 115. výročí MHD na Mostecku. V pondělí 12. 9. 2016 se už dočkali i cestující. První spoj, na který byla tramvaj (nyní nesoucí již ev. č. 316) nasazena, odjížděl v 8:17 ze zastávky Most, Dopravní podnik. Tramvaj odjela směrem do Litvínova na lince č. 4, nicméně během dne se objevila také na dalších linkách č. 3 a 1 (rovněž spojujících Most a Litvínov).

Jelikož 2 vozy VarioLFplus jsou pořízeny z dotací, kde podmínky vyžadují nasazování tramvají jenom na katastru města Most, je vůz EVO1 teprve třetí nízkopodlažní tramvají, která je nasazována na meziměstské trati.   

Podobné články