Menu

Nová tramvaj Tatra-Jugu na zkouškách

Vykládka vozu v Kamjanskem na čtyřech snímcích ze dne 12. 9. 2017. (foto: 4x Sergej Minajev)
Vykládka vozu v Kamjanskem na čtyřech snímcích ze dne 12. 9. 2017. (foto: 4x Sergej Minajev)
Stáhnout PDF
Nezařazené
15. 09. 2017 13:40
Redakce
1 minuta čtení

Prototyp nové, částečně nízkopodlažní tramvaje s označením K-1M6 z produkce ukrajinského podniku Tatra-Jug (Татра-Юг), o kterém jsme již informovali v květnu t. r., zamířil tento týden za účelem jízdních zkoušek do města Kamjanske (Кам’янське; do poloviny roku 2016 Dněprodzeržinsk). 

Vykládka vozu v Kamjanskem na čtyřech snímcích ze dne 12. 9. 2017. (foto: 4x Sergej Minajev)

Nová tramvaj byla vyrobena v nedalekém Dněpropetrovsku (cca 30 km východním směrem), v závodě podniku Južmaš (Южмаш), hlavní sídlo výrobce je však v Oděse. 

Protože tříčlánková tramvaj dorazila do Kamjanskeho po silnici v rozloženém stavu, musela být v cíli opět sestavována do celistvé podoby, jak ukazují i přiložené snímky. Tramvaj bude nejprve odzkoušena na kolejích místní vozovny a poté vyjede i do ulic města, ve kterém se zdrží podle předpokladů minimálně 10 až 14 dní. Cílem je najet alespoň 1 000 km, a to bez cestujících. Výrobce se zkouškami snaží naplnit předpoklady pro získání státního certifikátu, díky kterému bude moci zahájit sériovou výrobu vozidla. O budoucím zákazníkovi prototypu, jakožto zákaznících případných sériových vozidel, však nejsou zatím žádné zprávy. 

Detail sběrače. (foto: Sergej Minajev)

Text: Vít Hinčica

Poděkování: Sergej Minajev

Podobné články