Menu

PK Transportnyje sistěmy představila nový trolejbus

Nový trolejbus má nouzový pohon na baterie, se kterým ujede bez trolejí zhruba 1 km. Zpráva o slavnostním odhalení nového trolejbusu oblětela nejen regionální, ale i celostátní ruská média. (foto: Valerij Radajev/sarbc.ru)
Nový trolejbus má nouzový pohon na baterie, se kterým ujede bez trolejí zhruba 1 km. Zpráva o slavnostním odhalení nového trolejbusu oblětela nejen regionální, ale i celostátní ruská média. (foto: Valerij Radajev/sarbc.ru)
Stáhnout PDF
Nezařazené
21. 02. 2020 08:35
Redakce
1 minuta čtení

Dne 20. 2. 2020 proběhla v engelském areálu společnosti Trolza prezentace nového trolejbusu společnosti PK Transportnyje sistěmy. Nový trolejbus vyrobil Engel’sskij zavod električeskogo transporta (zkr. EZET), který je odštěpným závodem PK TS a vznikl loni. Slavnostní události se účastnili představitelé PK TS (potažmo EZET), partnerských subdodavatelských firem, několika ruských měst, regionů a dopravních podniků a také nechyběli vybraní zástupci Státní dumy i ministerstva dopravy.

Nový trolejbus má nouzový pohon na baterie, se kterým ujede bez trolejí zhruba 1 km. Zpráva o slavnostním odhalení nového trolejbusu oblětela nejen regionální, ale i celostátní ruská média. (foto: Valerij Radajev/sarbc.ru)

Nový trolejbus nese jméno “Admiral” a navazuje na svého zhruba 5 let starého stejnojmenného předchůdce, který skončil jen v podobě prototypu. Nový Admiral je momentálně nejmodernějším trolejbusem vyrobeným v Ruské federaci a PK TS s ním chtějí uspět ve městech po celém Rusku. Vůz se objevil v ulicích města Engels už před několika dny, a to prakticky jen pár hodin poté, co byly oznámeny výsledky trolejbusového tendru pro Petrohrad. A právě tam poputuje i nový typ trolejbusu. Ostatně zástupci petrohradského Gorelektrotransu na včerejší akci nechyběli.

Čistý interiér se zajímavě řešeným stropem. Počet účastníků akce byl o něco větší, což ovšem z tohoto snímku nelze poznat. (foto: 2x Valerij Radajev/sarbc.ru)

Na představení nového trolejbusu nechyběl ani například jeden z čelních představitelů města Saratov, které s Engelsem sousedí. Saratov poslední léta nedával trolejbusům velkou prioritu, když jeho poslední velký nákup trolejbusů spadal ještě do první dekády tohoto století, nicméně v loňském roce získal Saratov sedm nových trolejbusů Trolza a letos by se chtěl ucházet o federální dotaci na pořízení 30 trolejbusů. I tak tento počet ale nebude podle daného představitele Saratova vůbec dostačovat, prostředky na větší množství trolejbusů nicméně město momentálně nemá.

Další snímky například zde.

Video z akce zde.

Text: Vít Hinčica

Podobné články