Menu

Vyberte jméno Evičce. Třeba Evička

Tramvaj EVO2 v Liberci s polepem k výročí 120 let liberecké MHD. (foto: Zdeněk Mazánek)
Tramvaj EVO2 v Liberci s polepem k výročí 120 let liberecké MHD. (foto: Zdeněk Mazánek)
Stáhnout PDF
Nezařazené
19. 04. 2019 05:57
Redakce
1 minuta čtení

Brněnská soutěž spojená s novými tramvajemi typu EVO2 pokročila do dalšího stádia. Po výběru finálního barevného provedení, které vzbudilo poněkud rozpaky, je možné hlasovat i pro jméno nové tramvaje.

Tramvaj EVO2 v Liberci s polepem k výročí 120 let liberecké MHD. (foto: Zdeněk Mazánek)

Vozidlo, které nese typové označení EVO2 a které si kromě Brna objednala také města Most a Plzeň (přičemž prototyp už jezdí několik let v Liberci), začaly v Brně nazývat jako „Tramvaj pro Brno“ s tím, že veřejnost má novým tramvajím vybrat design (což se neukázalo jako nejlepší idea) a také jméno. Typ EVO2, resp. celá modelová řada EVO, přitom již pojmenování mezi veřejností má. Prakticky od prvního představení nese tramvaj libozvučné pojmenování Evička.

Do soutěže na výběr nového jména tramvaje přišlo 55 návrhů, ze kterých vybralo vedení brněnského DP čtyři jména. Většina navrhovaných jmen měla vycházet ze symbolů města Brna, brněnského hantecu (hovorová mluva v Brně), nebo finálního vizuálního návrhu, kde zlom červeného pruhu připomínal některým písmena S nebo Z. Na výběr nakonec zůstávají jména: Drak, Sisi, Ester a… Evička. Brno tak má nevídanou příležitost dát tramvaji jméno, pod kterým ji už všichni znají. Hlasovat je možné do 30. 4. 2019 do 18. hodiny pod tímto odkazem: http://projekt150.cz/akce/14.

Libor Hinčica

Podobné články