Menu

Brno zúžilo výběr barevných návrhů tramvají EVO2

Návrh číslo 1 pro barevné řešení tramvají EVO2 (“Tramvaje pro Brno”). (foto: DPMB)
Návrh číslo 1 pro barevné řešení tramvají EVO2 (“Tramvaje pro Brno”). (foto: DPMB)
Stáhnout PDF
Nezařazené
15. 03. 2019 14:14
Redakce
1 minuta čtení

Brněnský Dopravní podnik uzavřel první část své soutěže, v jejímž rámci mohli občané posílat návrhy barevného řešení nových tramvají EVO2, které začnou být dodávány do Brna od letošního roku. Z došlých návrhů byly vybrány tři, o nichž nyní může veřejnost hlasovat na webu http://www.projekt150.cz/akce/12.

Návrh číslo 1 pro barevné řešení tramvají EVO2 (“Tramvaje pro Brno”). (foto: DPMB)

Celkem bylo do soutěže podáno 264 návrhů. Hlasování o vítězném návrhu z trojice vybraných by mělo být uzavřeno 31. 3. 2019 ve 12 hodin. Ve vítězném schématu by pak měly být nové tramvaje pro Brno skutečně dodávány. Celkem se počítá s dodáním až 41 kusů, které si DP ve svých dílnách sám smontuje. Výběrové řízení na nová vozidla mělo jediného uchazeče, který byl ochoten podmínky netradičně pojatého tendru akceptovat.   

Návrh číslo 2 pro barevné řešení tramvají EVO2 (“Tramvaje pro Brno”). (foto: DPMB)

Kromě barevného řešení mohou lidé navrhnout také nové jméno pro vozidlo, které sice již pojmenované je (typ EVO2 přezdívaný – jako všechny vozy z modelové řady EVO – „Evička“), nicméně Brno touží po vlastním názvu, a tak se prozatím tramvaj nazývá jen jako „Tramvaj pro Brno“. Zkušenosti z Ostravy, která vybrala pro své nové tramvaje v rámci podobné ankety jméno „nOVA“, ovšem ukazují, že názvy vzešlé z veřejných anket se příliš u veřejnosti nechytají. Novým ostravským tramvajím se tak stejně povětšinou přezdívá podle výrobce jednoduše „Stadler“.

 Libor Hinčica

Návrh číslo 3 pro barevné řešení tramvají EVO2 (“Tramvaje pro Brno”). (foto: DPMB)

Podobné články