Menu

Německé Cáchy si objednaly dalších 27 elektrobusů eCitaro

Elektrobusy eCitaro pro německé Cáchy. (foto: Daimler Buses)
Elektrobusy eCitaro pro německé Cáchy. (foto: Daimler Buses)
Stáhnout PDF
Nezařazené
17. 11. 2019 19:34
Redakce
1 minuta čtení

Loňská novinka Mercedesu v podobě modelu eCitaro si razí cestu k dalším zákazníkům. Jedním z nich je také dopravní podnik v Cáchách (Aachen), společnost ASEAG. Ta si objednala letos nejprve sedm vozů, jež byly dodány v říjnu 2019, načež přišla objednávka na dalších až 27 vozidel.  

Elektrobusy eCitaro pro německé Cáchy. (foto: Daimler Buses)

Elektrobusy eCitaro v provedení pro Cáchy jsou vyhotoveny jako dvoudveřové a mají celkem 12 bateriových boxů o celkové kapacitě 292 kWh. To by mělo postačovat na jednorázový dojezd cca 150 km v závislosti na okolních podmínkách. Elektrobusy jsou vybaveny systémem preventivního brzdového asistenta a systémem Sideguard Assist, jež hlídá chodce a cyklisty vedle autobusu.

ASEAG provozuje celkem 101 autobusových linek. Přestože v názvu společnosti stále figurují i tramvaje (písmeno „S“ ve zkratce znamená Straßenbahn, tedy tramvaj), tramvajemi bychom se v Cáchách už nesvezli. Ty poslední opustily jeho ulice už v roce 1974. Dnes tak město a jeho okolí obsluhuje cca 230 autobusů, z nichž některé přejíždějí i do sousední Belgie a Nizozemska. Nejpočetnějším typem ve flotile dopravce je právě typ Citaro, a to v sólo verzi, v kloubové variantě i v prodlouženém provedení CapaCity. 

Libor Hinčica

Podobné články