Menu

Obojživelný minibus na Slapské přehradě

Obojživelný prototyp autobusu ENJOY SPRINTER postavený na platformě Mercedesu-Benz. (foto: Auto-Bus.cz)
Obojživelný prototyp autobusu ENJOY SPRINTER postavený na platformě Mercedesu-Benz. (foto: Auto-Bus.cz)
Stáhnout PDF
Nezařazené
17. 05. 2017 08:21
Redakce
1 minuta čtení

Dne 16. 5. 2017 se konala prezentace zajímavého vozidla postaveného na podvozku minibusu Mercedes-Benz Sprinter. Společnost ENJOY TECH LIMITED sídlící ve Velké Británii, avšak mající svou výrobu v České republice, představila prototyp obojživelného vozidla s obchodním jménem ENJOY SPRINTER. Autobus uzpůsobený svou výbavou pro přepravu celkem 12 pasažérů je schopen jízdy po silnici, ale i ve vodě. V rámci slavnostní prezentace se vydal minibus do vln Slapské přehrady a předvedl své dovednosti na hladině nádrže.

Obojživelný prototyp autobusu ENJOY SPRINTER postavený na platformě Mercedesu-Benz. (foto: Auto-Bus.cz)

Firma ENJOY TECH LIMITED se zabývá výrobou obojživelných vozidel nejrůznějších konfigurací. Kromě minibusů se momentálně připravuje i výroba vozidla na podvozku 6×6, které bude mít otevřenou zadní palubu a při jízdě po souši bude schopné překonávat i těžký terén.

Na první pohled se jedná o běžný minibus se specifickými úpravami pro přání zákazníka. (foto: Auto-Bus.cz)

Prototypový minibus využívající podvozku Mercedesu-Benz představuje jednu z možných variant řešení. U vozidel podobného typu se předpokládá, že každý vyrobený vůz bude z hlediska vnitřní konfigurace v podstatě unikát postavený na přání zákazníka. Ve výbavě tak může být například toaleta, televize, ale i vinotéka či kávovar. Prototyp, který disponuje mj. velkými spouštěcími okny a shrnovací střechou, je vybaven luxusními sedadly, které disponují mj. individuálními obrazovkami pro každého z cestujících. Multimediální výbavu FUNTORO dodala do vozidla společnost MOLPIR, instalaci do netradičního autobusu pak zajistila firma Auto-Bus.cz  

...avšak ENJOY SPRINTER se nezalekne ani vody. (foto: Auto-Bus.cz) Minibus ve vlnách zkrocené Vltavy. (foto: Auto-Bus.cz) Minibus je vybaven multimediálním systémem FUNTORO dodaným společností MOLPIR a instalovaným firmou Auto-Bus.cz. (foto: Auto-Bus.cz) Ještě jeden pohled na ponořený minibus. (foto: Auto-Bus.cz) Poslední ilustrační záběr, tentokrát již opět ze souše. (foto: Auto-Bus.cz)

Podobné články