Menu

FlixBus posiluje mezinárodní dálkovou dopravu z Prahy

Expanze FlixBusu pokračuje. (foto: FlixBus)
Expanze FlixBusu pokračuje. (foto: FlixBus)
Stáhnout PDF
Nezařazené
30. 08. 2016 16:40
Redakce
1 minuta čtení

Od 31. 8. 2016 budou moct cestující využít nových spojů dopravce FlixBus do Polska a zvýšené frekvence spojů do Německa. Nově se tak cestující poprvé dostanou z Prahy přímo bez přestupů do Varšavy a Wrocławi. Při cestě do Polska lze navíc vystoupit (a nastoupit) také v Liberci, čímž je umožněna vnitrostátní přeprava na lince, na níž dnes jasně dominují žluté autobusy RegioJet.  

Expanze FlixBusu pokračuje. (foto: FlixBus)

Doposud FlixBus vypravoval z Prahy do mezinárodních destinací v rámci celé Evropy 60 denních spojů, od 31. 8. k nim přibývají zmíněné nové spoje do Polska a zvyšuje se dvojnásobně frekvence spojů do Německa. Do Norimberku, Haidelbergu či Mannheimu je tak nově možné jej až 8x denně. „Jedná se především o univerzitní města, do kterých pojedou spoje až osmkrát denně bez přestupu. Vytváříme tak atraktivní nabídku nejen pro naši nejmladší cílovou skupinu,“ uvádí k posílení dopravy Bettina Engert, tisková mluvčí FlixBusu. Jízdenky pro nové spoje jsou dostupné v prodejně FlixBusu na pražském autobusovém nádraží Florenc, na webových stránkách dopravce nebo skrze mobilní aplikaci. Ta je nově pro operační systémy iOS, Android a Windows zdokonalená, přičemž FlixBus jako první nabízí přímé automatizované informace v případě zpoždění vozidel. „V naší bezplatné aplikaci si uživatelé mohou zakoupit jízdenku ve svém jazyce, vyhledat si dostupné spoje a získat informace ke své cestě. Nově jsou zákazníci v případě zpoždění informováni přímo přes push notifikace v naší aplikaci,“ prozrazuje Bettina Engert.

Příklady jízdného a frekvence spojů na nových či posílených linkách FlixBusu. (zdroj: FlixBus)

Díky využití GPS Live-Tracking je FlixBus v kteroukoliv dobu schopný určit pozici svých zelených autobusů a vypočítat potenciální zpoždění. Check-in se provádí pomocí QR kódu přes aplikaci přímo u autobusu a je tedy proveditelný bez nutnosti tištění jízdenky. Změna rezervace a storno jízdy jsou možné do 15 minut před odjezdem, a to bezplatně. Díky zásuvkám v autobuse, velkému odstupu sedadel, klimatizaci i možnosti zdarma transportovat až tři zavazadla nabízí FlixBus vysoký komfort jízdy.

Podobné články