Menu

78 nových trolejbusů Trolza pro ruskou Státní dopravní leasingovou společnost

Trolza.5265 Megapolis. (ilustrační foto, zdroj: Wikipedia.org) 
Trolza.5265 Megapolis. (ilustrační foto, zdroj: Wikipedia.org) 
Stáhnout PDF
Nezařazené
27. 06. 2017 17:47
Redakce
1 minuta čtení

Prvních 7 trolejbusů předala v polovině června 2017 ruská společnost Trolza Státní dopravní leasingové společnosti (государственная транспортная лизинговая компания; гтлк, v latince se používá zkratka GTLK). Jediným akcionářem této společnosti je ruské ministerstvo dopravy, přičemž prioritně se firma soustředí na zajišťování státní podpory v odvětví dopravy. Tato podpora je realizována zejména zajišťováním výhodných leasingů pro nejrůznější dopravce (ať už z oblasti letectví, mořeplavby, železnic či městské dopravy).

Trolza.5265 Megapolis. (ilustrační foto, zdroj: Wikipedia.org) 

Celkem by měla Trolza vyrobit pro GTLK 78 trolejbusů, a to v rámci dvou kontraktů. První z nich, jehož součástí je také oněch sedm vozidel předaných v polovině června 2017, čítá celkem 44 vozů. Druhý pak předpokládá dodání dalších 34 trolejbusů, které by měly být vybaveny i náhradním zdrojem pohonu (bateriemi), který umožní jízdu mimo trolejové vedení na vzdálenost min. 2 km. Všechny trolejbusy mají být dodány do Sevastopolu na Krymském poloostrově. Mimoto již dříve vyrobila Trolza pro GTLK 97 trolejbusů v letech 2016–17. Celková hodnota nyní realizované dvojice kontraktů na 78 trolejbusů by měla být 1,157 mld. rublů (cca 450 mil. Kč). Všechny nové trolejbusy odpovídají 12m nízkopodlažní verzi prodávané pod obchodním jménem Megapolis a jsou vybaveny výkonnou klimatizací.

Na trolejbusech by mělo být oproti dříve dodávaným vozidlům provedeno několik vylepšení (například použití lepších plastů a podlahových krytin, zvýšení životnosti, vylepšení izolačních vlastností, zajištění vyššího podílu nehořlavých materiálů atp.).

Podobné články