Menu

Dopravce DB Bus Regio podepsal další rámcovou smlouvu s MAN

Autobusy MAN Lion’s City pro DB. (foto: MAN Truck & Bus)
Autobusy MAN Lion’s City pro DB. (foto: MAN Truck & Bus)
Stáhnout PDF
Nezařazené
06. 08. 2016 08:00
Redakce
1 minuta čtení

Také v letech 2017 a 2018 bude společnost DB Bus Regio, která patří mezi řadu společností vlastněných německými drahami Deutsche Bahn (DB), nakupovat autobusy od společnosti MAN Truck & Bus. Nová rámcová smlouva týkající se nákupu městských vozů byla podepsána v polovině května 2016. Výrobce se však úspěchem pochlubil až nyní.

Autobusy MAN Lion's City pro DB. (foto: MAN Truck & Bus)

„Máme velkou radost z pokračování naší přátelské spolupráce plné důvěry,“ řekl k nákupu Frank Krämer, vedoucí prodejů autobusů MAN v Německu. V roce 2015 dodala společnost MAN dopravcům ve skupině DB Regio Bus okolo 200 městských a meziměstských autobusů a pro rok 2016 se očekávají obdobné prodeje.

Nově podepsaná rámcová smlouva pro roky 2016 a 2017 zahrnuje dodávky sólo i článkových autobusů z rodiny MAN Lion’s City, a to v městském i příměstském provedení. Autobusy pro nasazení v městské dopravě budou mít délku 12 m a disponovat budou motorem MAN o výkonu 206 kW. Ve vozech pro příměstskou dopravu a v 18m městských autobusech budou výkonnější motory s 235 kW.  

S 608 mil. přepravených cestujících v roce 2015 jsou společnosti sdružené v rámci DB největším poskytovatelem přepravních služeb v autobusové dopravě v Německu. V letech 2017 a 2018 by mělo být na nákup nových autobusů v rámci skupiny DB Regio Bus vynaloženo okolo 150 mil. €. Všechny tyto prostředky ovšem nebudou putovat na nákup vozů jen od firmy MAN. Dopravce (resp. společnost DB FuhrparkService GmbH, která nákupy zastřešuje) totiž podepsal také novou smlouvu se společností Iveco Bus, která předpokládá dodání dalších meziměstských vozů. Celkem by mohlo německé silnici omladit až 700 autobusů obou značek.

Podobné články