Menu

Do Rimini dorazil první nový trolejbus

Stáhnout PDF
Trolejbusy
14. 06. 2020 09:52
Redakce
1 minuta čtení

Tento týden dorazil do Rimini po velkém zpoždění, nastartovaném již dávno před aktuální zdravotní krizí, první z 9 objednaných kloubových trolejbusů Exqui.City 18 Trolley belgické firmy Van Hool. V dalších dvou měsících dojde zbytek trolejbusů, a to přibližně v intervalu jedno vozidlo každý týden. Trolejbusy jsou určeny na nový trolejbusový koridor, který spojuje sousední přímořská města Rimini a Riccione a na kterém se od druhé poloviny loňského listopadu zatím prohánějí pouze autobusy. Avšak zatímco nyní je ve špičce při intervalu 10 minut nasazováno jen pět autobusů, nově výprava vozidel stoupne, neboť ve špičce bude jezdit trolejbus každých 7,5 minuty, což bude při cestovní době cca 23 minut znamenat potřebu 7 až 8 vozů.

Na prohlídku nového vozidla se okamžitě vydali vrcholní zástupci regionu, města i společnosti vlastnící trolejbusovou infrastrukturu. Interiéru vládne zelená.

Do Rimini mají nyní směřovat úředníci státních orgánů, aby dohlíželi na zkoušky vozidla. Kdy budou zahájeny a dokončeny, se nedá předvídat, ostatně i samotný příchod vozidel se několikrát odkládal (viz třeba zde).

Text: Vít Hinčica

Foto: Comune di Rimini

Podobné články