Menu

První úspěch ISUZU NovoCiti Life v Česku

Isuzu NovoCiti Life má délku necelých 8 m. (zdroj: TZ OAD Kolín)
Isuzu NovoCiti Life má délku necelých 8 m. (zdroj: TZ OAD Kolín)
Stáhnout PDF
Nezařazené
22. 07. 2019 15:11
Redakce
1 minuta čtení

Loni v České republice prezentovaný autobus ISUZU NovoCiti Life si našel prvního zákazníka. Dva vozy kategorie midibus dodá společnost Turancar CZ do Kolína, kde by měly autobusy doplnit flotilu 17 vozů Mercedes-Benz Conecto. Conecta i vozy NovoCiti Life se vyrábějí v Turecku.

Isuzu NovoCiti Life má délku necelých 8 m. (zdroj: TZ OAD Kolín)

Firma OAD Kolín si autobusy ISUZU NovoCiti Life před podpisem smlouvy otestovala, a to nejprve v podobě testovacího vozu v Praze, poté u provozovatele těchto vozů v polské Lodži, která disponuje 24 těmito autobusy.

OAD Kolín si objednala dva vozy, z nichž každý pojme až 60 cestujících, a to při délce necelých 8 m. Vozidla jsou koncipována jako low entry, tedy částečně nízkopodlažní. Ve výbavě nebude chybět klimatizace a USB nabíječky, samozřejmostí je plošina pro kočárky a invalidní vozíky, elektronické informační systémy a LED osvětlení. Kamery v interiéru může aktivovat řidič stisknutím tlačítka v případě, že by došlo ve voze k nějakému problému.   

Celkem 24 vozidel ISUZU NovoCiti Life nalezneme ve službách DP v polské Lodži. (zdroj: TZ OAD Kolín)

„Autobusy ISUZU se vyváží do třiceti států na třech kontinentech. V poslední době se hodně prosazují v Evropě, v evropských městech již jezdí první městské flotily ISUZU. Model NovoCiti Life je novinka, v ČR jde o jeho první nasazení,“ uvedl Viktor Wiesner ze společnosti Turancar CZ, která je výhradním dovozcem autobusů ISUZU do ČR.

„Je důležité zmínit, že u NovoCiti se nejedná o přestavbu na podvozku užitkového vozidla, tak jak tomu bývá u této kategorie midibusů obvyklé, ale od počátku se jedná o speciálně navrženou, mimořádně promyšlenou koncepci originální autobusové konstrukce,“ dodal Wiesner.

Připomeňme, že městský midibus nové generace ISUZU NovoCity Life by premiérově představen na veletrhu BUSWORLD v belgickém Kortrijku v říjnu 2017. Česká premiéra se konala loni, kdy se mohli s vozem seznámit i návštěvníci veletrhu CZECHBUS.  

Libor Hinčica za využití TZ OAD Kolín

Podobné články