Menu

10 dnů, 9 %. Na trolejbus Škoda z USA chybí 57 638 Kč

Trolejbusy Škoda 14 Tr jsou již v USA minulostí. Pro ty, kteří se neměli možnost jimi svézt a vidět je na vlastní oči, se snažíme zachránit jeden vůz, jenž by měl být uchován jako muzejní v ČR. (foto: Honza Tran)
Trolejbusy Škoda 14 Tr jsou již v USA minulostí. Pro ty, kteří se neměli možnost jimi svézt a vidět je na vlastní oči, se snažíme zachránit jeden vůz, jenž by měl být uchován jako muzejní v ČR. (foto: Honza Tran)
Stáhnout PDF
Nezařazené
30. 12. 2019 16:54
Redakce
1 minuta čtení

Posledních deset dnů zbývá do ukončení crowdfundingové kampaně, jejíž výtěžek umožní zachránit jeden z českých trolejbusů Škoda 14 TrE2 v USA a dopravit jej do České republiky, kde se projekt vozidla zrodil. Sen na uchování kousku historie českého strojírenství nabírá nyní již velmi reálných obrysů.

Trolejbusy Škoda 14 Tr jsou již v USA minulostí. Pro ty, kteří se neměli možnost jimi svézt a vidět je na vlastní oči, se snažíme zachránit jeden vůz, jenž by měl být uchován jako muzejní v ČR. (foto: Honza Tran)

Kampaň se už chýlí ke svému konci. Čas vyměřený na vybrání částky 700.000 Kč byl 60 dnů. Nyní jich zbývá posledních 10. Suma vybraná v podvečer dne 30. 12. 2019 dosáhla hranice, kterou si autoři projektu jen s obtížemi dokázali představit. Celkem 642.362 Kč přispělo 459 podporovatelů. Nejvyšší příspěvek činil 70.000 Kč a pokryl jednorázově 10 % celkové potřebné sumy. Darovala jej skupina Škoda Transportation, potažmo Škoda Electric. Nejvyšší jednorázový příspěvek soukromé osoby pak činil 20.000 Kč. Průměrná částka příspěvku je 1.399 Kč. Příspěvky doputovaly kromě ČR a SR mj. také z Německa, Velké Británie, Rakouska a Spojených států.

Nyní již zbývá poslední krok. Za deset dnů je zapotřebí vybrat chybějící částku. V případě, že by se záměr nepodařil, vrátily by se finance jejich dárcům zpět na účet. Za 10 dnů je potřeba získat méně než 10 %, přesněji tedy 9 %. To odpovídá sumě 57 638 Kč. Rádi bychom poděkovali všem, kteří projekt na návrat česko-amerického historického trolejbusu z USA do ČR podporují, podpořili a případně ještě podpoří.

Libor Hinčica

Podobné články