Menu

První autobus ISUZU Novociti Life pro Kolín dorazil do ČR

Autobusu Noviciti Life od ISUZU pro OAD Kolín ve výrobním závodě v Turecku. (foto: TURANCAR CZ)
Autobusu Noviciti Life od ISUZU pro OAD Kolín ve výrobním závodě v Turecku. (foto: TURANCAR CZ)
Stáhnout PDF
Nezařazené
14. 10. 2019 16:46
Redakce
1 minuta čtení

Nový typ částečně nízkopodlažního midibusu v podobě autobusu Novociti Life z produkce tureckého závodu Anadolu ISUZU dorazil do České republiky. První vůz byl převezen po vlastní ose z Turecka dne 14. 10. 2019. V nejbližších dnech by měl následovat také druhý vůz.

Autobusu Noviciti Life od ISUZU pro OAD Kolín ve výrobním závodě v Turecku. (foto: TURANCAR CZ)

Novociti Life si odbyl svou premiéru před dvěma lety na veletrhu Busworld v Belgii. V České republice se s ním mohli dopravci seznámit poprvé loni, kdy zde byl zapůjčen na předváděcí jízdy bez cestujících jeden z prezentačních vozů, jenž byl poté vystaven také na veletrhu CZECHBUS (na venkovní ploše). Novociti Life se stalo nástupcem modelu Novo Citi. Prozatím jsou sice v nabídce oba dva typy autobusů, i na tureckém trhu ale začíná konstrukčně vyzrálejší Novociti Life postupně starší model vytlačovat.

Pohled do interiéru kolínského vozu. (foto: TURANCAR CZ)

Autobus má na délku necelých 8 m a je koncipován jako částečně nízkopodlažní, přičemž snížená část je v přední části vozu. Vůz pojme až 60 cestujících, u druhých dveří se nachází ručně výklopná plošina pro vozíčkáře. Prvním provozovatelem v ČR se stane společnost OAD Kolín, která si objednala dva tyto vozy pro linky kolínské MHD. Na linkách by se měly oba vozy objevit v únoru 2020. Společnost jim budou dělat autobusy Mercedes-Benz Conecto.

Libor Hinčica

Podobné články