Menu

Volvo dodá další elektrobusy do Švédska

Volvo 7900 Electric na propagačním snímku výrobce. (foto: Volvo Buses)
Volvo 7900 Electric na propagačním snímku výrobce. (foto: Volvo Buses)
Stáhnout PDF
Nezařazené
20. 08. 2018 17:56
Redakce
1 minuta čtení

Společnost Volvo Buses obdržela další zakázku na dodávku svých elektrobusů Volvo 7900 Electric. Celkem 4 elektrobusy odeberou dopravci Bivab a Uddevalla Omnibus pro zajištění MHD ve městě Uddevalla.

Volvo 7900 Electric na propagačním snímku výrobce. (foto: Volvo Buses)

Uddevalla leží na západě Švédska a ve městě žije okolo 31.000 obyvatel. Volvo do města dodalo již v minulosti své hybridní autobusy. Nyní se dočká město také prvních elektrobusů, jež by měly začít sloužit v provozu od příštího léta. Volvu se podařilo tradičně uzavřít kontrakt, který počítá nejen s prodejem vozidel, ale také s jejich údržbou (včetně baterií). Dopravci tak budou platit měsíčně smluvené taxy a riziko půjde za výrobcem vozidel. Servis bude zajišťovat smluvní partner Volva – společnost Bröderna Brandt Lastvagnar.

Elektrobusy budou vybaveny bateriemi s kapacitou elektrické energie 200 kWh a k jejich nabíjení má docházet v garážích dopravce během noci. Na střeše však budou vozidla již předem vybavena také pantografem pro rychlonabíjení během dne. Tento způsob nabíjení by však měl být používán až později.

Elektrobusy mají být vybaveny klimatizací salónu cestujících a USB nabíječkami pro pasažéry. Volvo již prodalo své elektrobusy do Švédska, Velké Británie, Lucemburska, Nizozemska, Norska a Polska.

Libor Hinčica

Podobné články