Menu

Ostravský Stadler už může vozit cestující

Tramvaj Tango NF2 Ostrava od Stadleru na smyčce Hranečník v rámci zkušebního provozu bez cestujících. (foto: Libor Hinčica)
Tramvaj Tango NF2 Ostrava od Stadleru na smyčce Hranečník v rámci zkušebního provozu bez cestujících. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
10. 08. 2018 12:39
Redakce
1 minuta čtení

Dopravní podnik Ostrava již získal povolení pro zahájení zkušebního provozu s cestujícími s novými tramvajemi Stadler Tango NF2. Pasažéry začnou vozit hned dva z celkem šesti vozů, jež se momentálně nacházejí v Ostravě.

Tramvaj Tango NF2 Ostrava od Stadleru na smyčce Hranečník v rámci zkušebního provozu bez cestujících. (foto: Libor Hinčica)

Drážní úřad dnes vydal povolení pro zahájení zkušebního provozu s pasažéry tramvajemi Tango NF2 výrobce Stadler. Povolení bylo vydáno pro dvě vozidla, a sice ev. č. 1701 a 1704. Každá z tramvají musí najet s cestujícími 20.000 km, přičemž zkušební provoz je povolen do 31. 10. 2018.

Tramvaje by se v rámci zkušebního provozu měly objevit  na lince číslo 4, jež spojuje konečné Martinov a Nová huť, jižní brána (s ukončením vybraných spojů na konečné Hranečník). První nasazení do provozu proběhne v pondělí 13. 8. 2018, přičemž první vůz by měl vyjet v 7:08 z konečné v Martinově. Tramvaj tedy bude nasazena na pátý kurz (pořadí) linky, který má nejdelší kilometrický proběh. Na témže kurzu by se měl vůz Tango NF2 objevovat i v dalších dnech.

Jízdní řád tramvaje Stadler Tango NF2  (linka č. 4, pátý kurz): 

(tvorba: Jakub Hranický)

 

Libor Hinčica

Podobné články