Menu

Solaris dodal 10 elektrobusů do Milána. Ten si objednal dalších 15

Solaris Urbino electric pro Milán. (foto: Solaris Bus & Coach)
Solaris Urbino electric pro Milán. (foto: Solaris Bus & Coach)
Stáhnout PDF
Nezařazené
24. 05. 2018 07:16
Redakce
1 minuta čtení

Italský Milán uzavřel v loňském roce smlouvu s polským Solarisem na dodávku 10 dvanáctimetrových elektrobusů Solaris Urbino electric. Poslední z těchto vozů byl předán v květnu letošního roku, přičemž Milán v mezičase využil opci a přiobjednal si dalších 15 elektrobusů. V současné době je v Itálii provozováno již 22 elektrobusů polského výrobce (kromě 10 vozů pro Milán bylo dalších 12 elektrobusů dodáno v únoru letošního roku do Bergama).

Solaris Urbino electric pro Milán. (foto: Solaris Bus & Coach)

Samotný Milán provozuje momentálně již 150 vozů nesoucích značku Solarisu. Kromě dieselových vozů a elektrobusů by měl v příštím roce začít Solaris dodávat také nové trolejbusy. V tendru na 80 článkových vozů porazil domácí Iveco a Škodu Electric.  

Elektrobusy, jejichž dodávky začaly již počátkem letošního roku, jsou vybaveny motory o výkonu 125 kW integrovanými přímo do konstrukce nápravy. Baterie mají kapacitu 240 kWh a jsou nabíjeny skrze nabíječku o výkonu 70 kW, která je situována přímo na vozidle a v garážích napojována na přívod elektrického proudu. Kromě 10 vozidel, jež už byla předána, by měl Solaris dodat ještě dalších 15, a to ještě do konce letošního roku.

Elektrobusy nabízejí celkem 26 míst k sezení, z nichž 14 je dostupných přímo z úrovně nízké podlahy. Ve výbavě nechybí ani klimatizace salónu cestujících, systém počítání pasažérů, kamerových systém (celkem 9 kamer s přenosem záznamu na 10palcový monitor na stanovišti řidiče) a zajímavostí je samohasicí systém, který zahrnuje například hašení trakčního kontejneru.

Solaris dodal do Itálie více než 900 svých autobusů a v minulosti zde uzavřel také svůj největší jednorázový kontrakt s dopravcem Cotral z regionu Lazio na dodání 360 autobusů InterUrbino.

 Libor Hinčica

Podobné články