Menu

UITP Summit ve Stockholmu v roce 2019

Tramvaje ve Stockholmu. (foto: Libor Hinčica)
Tramvaje ve Stockholmu. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
03. 12. 2018 16:36
Redakce
1 minuta čtení

Časopis Československý Dopravák se opět stal partnerem summitu Mezinárodní asociace veřejné dopravy UITP sídlící v Bruselu, jež celosvětově sdružuje dopravce, města, výrobce a další subjekty pohybující se ve veřejné dopravě. Stejně jako v případě minulého summitu, jenž se konal loni v kanadském Montrealu, je i nyní Československý Dopravák zařazen mezi tzv. zlaté mediální partnery, tedy nejvýznamnější partnery akce.

Tramvaje ve Stockholmu. (foto: Libor Hinčica)

UITP Summit se bude konat mezi 9. a 12. 6. 2019 ve švédském Stockholmu, přičemž se očekává účast více než 15.000 hostů z celého světa a 350 vystavovatelů, kteří představí poslední novinky v oblasti vozidel, komponentů i služeb. V současné době je již 83 % všech ploch určených pro vystavovatele obsazeno.

Summit se bude zabývat v rámci přednášek několika tématy, o nichž budou hovořit přední odborníci na zvolenou problematiku. Jedním z hlavních témat bude například otázka zavádění velkých flotil elektrobusů do vozových parků a otázka toho, jak se výrobci přizpůsobují poptávce po bezemisních vozidlech. Pozornost se bude věnovat také umělé inteligenci (například v oblasti předvídání údržby), anebo hitu posledních let – autonomním vozidlům, s nimiž řada i evropských dopravců (byť prozatím ve formě opravdu malých minibusů) koketuje.  

Více informací o červnovém summitu UITP naleznete pod tímto odkazem, případně je možné přečíst si také aktuální newsletter (anglicky).  

Libor Hinčica

Podobné články