Menu

Elektrobusy Škoda 29 BB pro České Budějovice

První dodané elektrobusy Škoda 29 BB v Českých Budějovicích. (foto: DPMČB)
První dodané elektrobusy Škoda 29 BB v Českých Budějovicích. (foto: DPMČB)
Stáhnout PDF
Nezařazené
03. 10. 2018 15:46
Redakce
1 minuta čtení

Dopravní podnik města České Budějovice, a. s. uvede od 1. 11. 2018 do provozu 11 nových městských elektrobusů Škoda 29 BB, které budou nabíjeny pomocí pantografu ze stávající sítě trolejbusového trolejového vedení.

První dodané elektrobusy Škoda 29 BB v Českých Budějovicích. (foto: DPMČB)

Eletrobusy s označením Škoda 29 BB tedy využívají systém tzv. průběžného (či příležitostného) nabíjení (Opportunity Charging). Jedná se o částečně nízkopodlažní midibusy s délkou 8,9 m a s celkovou kapacitou 45 osob, z toho 21 sedících. Jako platforma pro zástavbu elektrické části posloužily autobusy Solaris Urbino 8,9 LE. Pro Škodu Electric jde o první vyrobené elektrobusy tohoto typu.

Vozy jsou vybaveny s celovozovou klimatizací, která zajišťuje jak chlazení, tak i vytápění topení. Pro informování cestujících slouží moderní palubní informační systém, zahrnující barevné LED panely.

Celkem 11 elektrobusů bude nasazováno od listopadu na nově vzniklé linky 21, 22 a 23, které budou zajišťovat obsluhu historického centra města a jeho propojení se záchytným parkovištěm v Jírovcově ulici, nádražím, českobudějovickou nemocnicí a Havlíčkovou kolonií. Dopravní podnik zaplatí za celkem 11 vozů 142,5 miliónů korun, přičemž 85 % je hrazeno z fondů EU.

Libor Hinčica za využití TZ DPMČB

Podobné články