Menu

BUS2BUS v Berlíně – nový autobusový veletrh

Svůj elektrobus představil na loňském veletrhu InnoTrans i běloruský Belkomunmaš. (foto: Libor Hinčica)
Svůj elektrobus představil na loňském veletrhu InnoTrans i běloruský Belkomunmaš. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
16. 04. 2017 18:14
Redakce
1 minuta čtení

Ačkoli panuje u určité části veřejnosti přesvědčení, že veletrhům již odzvonilo, stále vznikají po světě nové a nové akce, z nichž řada je zaměřena také na veřejnou dopravu. Do vlastního veletrhu primárně soustředěného na autobusy se nyní pustil i Berlín, resp. jeho výstaviště (Messe Berlin). To je lidem pohybujícím se okolo dopravy známé zejména jako místo konání veletrhu InnoTrans, který patří mezi největší akce svého druhu na poli kolejové dopravy. V termínu od 25. do 26. 4. 2017 se bude konat na berlínském výstavišti první ročník nového veletrhu s názvem BUS2BUS.

Svůj elektrobus představil na loňském veletrhu InnoTrans i běloruský Belkomunmaš. (foto: Libor Hinčica)

Kromě samotného veletrhu je součástí také kongres, na němž lze očekávat zajímavé přednášky z oblasti novinek okolo autobusů, a také tzv. Future Forum, které se bude zabývat tématy týkajícími se budoucnosti autobusové dopravy.

Vznik veletrhu byl oznámen v polovině roku 2016 v souvislosti s dohodou mezi Messe Berlin a německým Sdružením provozovatelů autobusů (Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer). Je otázkou, jak se podaří veletrhu v silné konkurenci obdobných akcí uspět. Prostor autobusům se snažili opakovaně dát i pořadatelé veletrhu InnoTrans, nicméně zasadit vhodně do konceptu železničního veletrhu autobusy nebylo snadné, zvlášť, když termín InnoTransu pravidelně koliduje s veletrhem IAA v Hannoveru, který je z pohledu výrobců autobusů mnohem důležitější událostí. Přesto i na loňském InnoTransu bylo možné se s několika autobusy seznámit.  

Nyní budou mít berlínské veletrhy speciální veletrh určený jen pro autobusy, který nese název BUS2BUS. Je zřejmé, že první ročník z hlediska záboru plochy výstaviště nebude patřit mezi největší veletrhy, které se v berlínském Charlottenburgu konají, protože vyhrazeny jsou pro něj jen krajní haly 21 a 22a. Předpokládá se, že veletrh se bude každé dva roky opakovat (další ročník je tedy možné očekávat na jaře 2019).

Z výrobců oznámili svou účast například firmy MAN, Volvo či Scania. Z oblastí příslušenství, servisu, designu, digitálních služeb a Fresh Travel se mají představit společnosti Hankook, Brusa, Flixbus, Kiel, Lehavot a další.

Organizátoři veletrhu věří, že BUS2BUS je jedinečnou příležitostí pro získání nových informací a obchodních kontaktů z Německa a sousedních evropských zemí. Veletrh má být další platforma pro face-to-face setkání s majiteli dopravních společností, dodavateli, poskytovateli služeb a zástupci médií.

Produktové skupiny, které budou na veletrhu prezentovány:

– Autobusy všech kategorií včetně hybridních
– Komponenty a příslušenství
– Údržba, služby, infrastruktura
– Komfort a design
– Digitální služby

Vstupenky na veletrh si můžete zakoupit za zvýhodněné ceny v on-line předprodeji u Česko-německé obchodní a průmyslové komory, oficiálního zástupce Messe Berlin v České republice.

Ceny vstupenek při využití možnosti nákupu prostřednictvím Česko-německé obchodní a průmyslové komory jsou výrazně nižší, než v případě nákupu na stránkách Messe Berlin. Jednodenní vstupenka vychází na 20 € (místo 45 €), permanentka pak na 40 € (oproti 75 €). Samostatně se platí kongres, kde lze ušetřit v nákladech v případě jednodenní účasti 20 € (cena je 230 € namísto 250 €), resp. 50 € u dvoudenní vstupenky (300 € místo 350 €). 

Podobné články