Menu

Solaris dodá první autobus do Lucemburska

Nové Urbino od Solarisu. (foto: Solaris Bus & Coach)
Nové Urbino od Solarisu. (foto: Solaris Bus & Coach)
Stáhnout PDF
Nezařazené
15. 04. 2017 08:12
Redakce
1 minuta čtení

Další zářez na pažbě z hlediska dobytých trhů si může připsat polský Solaris. Dopravce Sales-Lentz z Lucemburska se s polskou společností dohodnul, že od ní odkoupí jeden 12m autobus Solaris (New) Urbino 12. Dodávka má proběhnout v závěru letošního roku. Ačkoli jde o koupi jediného vozidla, je kontrakt pro Solaris důležitý právě tím, že jde o vůbec první dodávku na místní náročný trh.

Nové Urbino od Solarisu. (foto: Solaris Bus & Coach)

Sales-Lentz patří mezi největší provozovatele autobusové dopravy ve Velkovévodství lucemburském. Jeho flotila čítá okolo 300 autobusů. Mezi 6. 3. až 10. 3. 2017 měla firma zapůjčený jeden autobus od Solarisu, a sice elektrobus New Urbino 12 electric. První Urbino, které si objednala, bude ovšem dieselové a má být mj. vybaveno motorem Cummins a 39 sedadly (včetně započtení sklopných). Do provozu by měl být autobus nasazen v městečku Bascharage na jihozápadě Lucemburska.

Solarisu se letos v nových kontraktech na autobusy daří a výrobní závod v polském Bolechowě jede naplno. Na západních trzích firma uspěla nedávno například v Belgii v kontraktu na 208 hybridních autobusů, nově pak vstoupila nedávno do Nizozemska a nyní právě do Lucemburska. „Je to pro nás výjimečný zdroj hrdosti a radosti, že region Beneluxu takto oceňuje naši společnost,“ uvedl k nákupu vozidel mj. Zbigniew Palenica, náměstek generálního ředitele Solaris Bus & Coach. Autobusy značky Solaris byly dodány již do 30 zemí (s Lucemburskem a Nizozemskem jde o 32 států) a slouží ve zhruba 600 městech. Celkem bylo vyrobeno přibližně 15 000 autobusů a trolejbusů.

Podobné články