Menu

Parciální trolejbusy dodá do Českých Budějovic Škoda Electric

Loňské výběrové řízení na dodávku nových trolejbusů pro České Budějovice bylo zrušeno. Letos už se vozidla podařilo v tendru vybrat. (foto: Libor Hinčica)
Loňské výběrové řízení na dodávku nových trolejbusů pro České Budějovice bylo zrušeno. Letos už se vozidla podařilo v tendru vybrat. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
26. 04. 2016 09:28
Redakce
1 minuta čtení

Škoda Electric dodá dvojici nových vysoce moderních trolejbusů pro městskou hromadnou dopravu v Českých Budějovicích. Osmnáctimetrové vozy typu 27Tr budou vybaveny klimatizací salónu pro cestující i kabiny řidiče, trakční baterií pro nezávislý pojezd a poloautomatickými sběrači.

Loňské výběrové řízení na dodávku nových trolejbusů pro České Budějovice bylo zrušeno. Letos už se vozidla podařilo v tendru vybrat. (foto: Libor Hinčica)

„Trolejbusy mají špičkové parametry, s takovou specifikací dodáváme trolejbusy do ČR poprvé. Předání obou vozidel bude do konce letošního roku,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. Kontraktem na výrobu nových trolejbusů plzeňská firma navazuje na předchozí dodávky, v rámci kterých dodala do jihočeské metropole několik desítek moderních vozidel.       

Škoda Electric v lednu uzavřela kontrakt i v dalších českých městech. Plzeňská firma dodá pro dopravní podnik města Zlín trolejbusy typu 26 Tr s trakčními bateriemi, do Pardubic zamíří několik vozidel typu 30 Tr a osm nových trolejbusů bude vozit cestující v Plzni.

Společnost Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Široká nabídka této firmy, která je podpořena vlastním výzkumem a vývojem, umožňuje vyjít vstříc požadavkům zákazníků nejen u nás, ale i ve světě. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a severní Americe. Nedávno například vyrazily do provozu s cestujícími nové trolejbusy, na jejichž výrobě se podílí Škoda Electric, do mexického města Guadalajara. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů představila Škoda Electric dva typy nových bateriových elektrobusů a v posledních několika letech také například hybridbus.

TZ Škoda Electric s úpravami redakce

Podobné články