Menu

Další autobusy MAN pro Braunschweig

Autobusy MAN Lion’s City pro Braunschweig. (foto: MAN Truck & Bus)
Autobusy MAN Lion’s City pro Braunschweig. (foto: MAN Truck & Bus)
Stáhnout PDF
Nezařazené
30. 12. 2016 08:29
Redakce
1 minuta čtení

Německý Braunschweig zařadil do svého vozového parku krátce před Vánoci osm dalších autobusů MAN Lion’s City. V roce 2016 šlo už o druhou dodávku nízkopodlažních autobusů MAN pro dopravce Braunschweiger Verkehrs GmbH, který provozuje celkem 148 autobusů různých značek.  

Autobusy MAN Lion's City pro Braunschweig. (foto: MAN Truck & Bus)

Nejnovější dodávka zahrnuje celkem 8 dieselových vozů, z nichž 6 je článkových o délce 18,75 m (MAN Lion’s City GL) a dva jsou standardní 12m délky (výchozí typ MAN Lion’s City). Symbolický klíč si k novým autobusům převzali v polovině prosince starosta města Ulrich Markurth a ředitel společnosti Braunschweiger Verkehrs GmbH Jörg Reincke.    

Nové autobusy jsou plně klimatizované a vybaveny jsou motory EURO 6 o výkonu 206 kW (12m verze) a 265 kW (autobusy o délce 18,75 m). V porovnání s předešlými dodávkami autobusů MAN pro Braunschweig má osm nových vozů odlišně řešený prostor u druhých dveří, který nabízí nově více místa pro stojící pasažéry, dětské kočárky a invalidní vozíky. Novinkou je u autobusů i odlišné lakování, v němž dominuje rubínová barva a polep se siluetou města.

 

Podobné články