Menu

Provoz klasických tramvají Tatra T3 v Ostravě ke stažení

Vůz T3 ev. č. 795 byl po nehodě s domíchávačem betonu v říjnu 1981 první ostravskou tramvají T3, jež musela být vyřazena. (foto: Ing. Rudolf Pavelek)
Vůz T3 ev. č. 795 byl po nehodě s domíchávačem betonu v říjnu 1981 první ostravskou tramvají T3, jež musela být vyřazena. (foto: Ing. Rudolf Pavelek)
Stáhnout PDF
Nezařazené
24. 12. 2015 10:17
Redakce
1 minuta čtení

Vůz T3 ev. č. 795 byl po nehodě s domíchávačem betonu v říjnu 1981 první ostravskou tramvají T3, jež musela být vyřazena. (foto: Ing. Rudolf Pavelek)

Na dnešní sváteční den jsme si připravili pro naše čtenáře malý dárek.

V čísle 2/2012 jsme publikovali samostatnou přílohu o provozu klasických tramvají Tatra T3 v Ostravě, tedy o vozech dodávaných na pomezí Moravy a Slezska v letech 1965-76. Podrobný text, na němž spolupracovala celá řada odborníků, byl doplněn o fotografie, bokorysy i tabulky a mapoval celou životní pouť vozů ev. č. 701–799, které ostravský DP nasazoval do provozu. Velmi úspěšné vydání bylo rozebráno i přes navýšený náklad během prvních týdnů prodeje. Dodnes se pak najdou zájemci, kteří mají zájem se s historií ostravských tramvají T3 blíže seznámit a o poslání časopisu náš žádají. Bohužel jsme však těmto prosbám nemohli vyhovět. Proto jsme se rozhodli, že pro naše čtenáře a fanoušky připravíme letos k Vánocům malý dárek a dáme Vám možnost si příspěvek stáhnout zde na našich webových stránkách. Číst nebo stahovat můžete začít po kliknutí na tento odkaz.

Jsme rádi, že se Vám náš časopis stále tak líbí a věříme, že nám zůstanete věrni i nadále. Přejeme Vám co nejkrásnější prožití vánočních svátků.

Podobné články