Menu

Skupina Arriva mění barvy i logo. Změny se budou týkat i českých autobusů

Nové lakování autobusů od Arrivy. (zdroj: busandcoachbuyer.com)
Nové lakování autobusů od Arrivy. (zdroj: busandcoachbuyer.com)
Stáhnout PDF
Nezařazené
19. 09. 2017 16:28
Redakce
1 minuta čtení

Dopravce Arriva (člen skupiny Deutsche Bahn) přistupuje k zásadní změně vizuálního stylu. Současné barvy by měly být postupně nahrazeny novou kombinací, která pracuje s odstínem světle modré barvy a doplňkovou bílou barvou. V zahraničí se na některých autobusech objevila jako doplňková i tmavě modrá barva, ta by se však nakonec neměla dočkat plošného rozšíření. Mimoto má firma i nové logo.   

Nové lakování autobusů od Arrivy. (zdroj: busandcoachbuyer.com)

V letošním roce se změny prozatím týkají pouze barevnosti. V České republice se začaly od června 2017 používat komunikační materiály, které využívají nových barev. Vůbec první uplatnění nalezly nové barvy v rámci náborové kampaně. Brzy by se měly v novém lakování objevit také první autobusy. Primárně budou pořizovány v těchto barvách nové vozy, starší vozidla (autobusy i vlaky) by se měly lakovat do nových barev postupně v rámci větších oprav.

Nové logo Arrivy. (zdroj: Arriva)

Nové logo Arrivy by se mělo objevovat v České republice od počátku roku 2018. Se změnou loga se změní i loga vybraných produktů, například Arriva Expressu. Již dnes je přitom možné výjimečně v některých evropských zemích narazit na to, že se některé projekty prezentují pod novým logem.

Libor Hinčica

Podobné články