Menu

12 trolejbusů pro Ostravu dodá opět Škoda Electric

Trolejbus Škoda 27 Tr pro Ostravu. (foto: Škoda Electric)
Trolejbus Škoda 27 Tr pro Ostravu. (foto: Škoda Electric)
Stáhnout PDF
Nezařazené
03. 04. 2017 09:29
Redakce
1 minuta čtení

Výběrové řízení na dodávku nových trolejbusů pro Ostravu vyhrála plzeňská Škoda Electric. Do metropole Moravskoslezského kraje dodá celkem 12 trolejbusů, z toho dva článkové o délce 18 m a deset 12m. Karoserii pro nové trolejbusy typů 26 a 27 Tr dodá tradičně polský Solaris. Vozy budou vyhotoveny ještě v provedení starší (III. generace) karoserie. Celková hodnota kontraktu je přibližně 160 mil. Kč.

Trolejbus Škoda 27 Tr pro Ostravu. (foto: Škoda Electric)

„První cestující by se v Ostravě mohli svézt novými trolejbusy už letos na podzim. Kompletní dodávku dokončíme v prvním čtvrtletí příštího roku,“ uvedl k nákupu vozidel člen představenstva Škody Electric Karel Majer. 

„Trolejbusy pro Ostravu budou velmi komfortní – cestující jistě ocení například výkonnou klimatizaci. Vozidla typu 26Tr budou také vybaveny trakčními bateriemi a dopravce je tak může nasadit i na trasy, kde není trolejové vedení. Tento typ si u zákazníků získal velkou oblibu a stal se velmi žádaným jak na tuzemském, tak i na zahraničním trhu,“ doplňuje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr. 

Zatímco sólo trolejbusy budou řešeny jako tzv. parciální (půjde vůbec o první tohoto typu v Ostravě), u kloubových vozů budou jako zásobníky elektrické energie použity superkondenzátory. Ty ale primárně neslouží pro potřeby jízdy mimo trolejové vedení, ale pro dosažení úspory trakční energie. 

Aktuální dodávka trolejbusů pro Ostravu navazuje na zatím poslední obdobný kontrakt z roku 2015, kdy Škoda Electric dodala tamnímu dopravnímu podniku 12 vozidel typů 26 Tr a 27 Tr.

TZ Škoda Electric s úpravami redakce

Podobné články