Menu

Arriva Morava používá již nová loga

V novém laku a s novými logy je možné na silnicích potkávat i jediný český autobus Solaris Interurbino. Na snímku je ve společnosti vozu SOR NB 12 CITY přerovské MHD. (foto: Miroslav Halász)
V novém laku a s novými logy je možné na silnicích potkávat i jediný český autobus Solaris Interurbino. Na snímku je ve společnosti vozu SOR NB 12 CITY přerovské MHD. (foto: Miroslav Halász)
Stáhnout PDF
Nezařazené
05. 11. 2017 14:35
Redakce
1 minuta čtení

S blížícím se termínem plnění nových tendrů na zajišťování dopravní obslužnosti (od 1. 1. 2018) se začala na vozidlech dopravce Arriva Morava objevovat nová loga, která by se měla plošně začít užívat v rámci celé skupiny Arriva od příštího roku. Moravská odnož nadnárodního gigantu aplikuje nová loga na autobusy již nyní v souvislosti se změnami barev vozidel.

V novém laku a s novými logy je možné na silnicích potkávat i jediný český autobus Solaris Interurbino. Na snímku je ve společnosti vozu SOR NB 12 CITY přerovské MHD. (foto: Miroslav Halász)

Olomoucký kraj coby objednavatel veřejné linkové dopravy totiž striktně požaduje v nových tendrech pouze bílé autobusy, respektive přesněji řešeno: „barva bílá: např. typu RAL 9016/9010, tedy vzhledově obdobné nebo odstínem obtížně rozeznatelné“. Proto je nutné některá vozidla přelakovávat. Nová loga se však objevují také na dalších repasovaných autobusech, které již získávají i lak dle nového barevného manuálu Arrivy. V nových barvách je tak možné nově spatřit například jediný český vůz Interurbino od Solarisu, který musel být přelakován po odstranění reklamního polepu. 

Autobus Solaris Urbino 15 z roku 2012 v bílém laku dle požadavků Olomouckého kraje a s novými logy. (foto: Miroslav Halász)

Arriva Morava vyhrála i tendr na provozování MHD v Přerově. Perspektivní vozidla tamní MHD se podrobují rovněž omlazovací kůře, při které některá obdržela také nový lak dle nového grafického manuálu . V novém laku by měla být dodána také nově objednaná vozidla pro místní MHD. 

Redakce

Podobné články