Menu

Scania předala dvojici autobusů Citywide LE společnosti ČSAD Havířov

Autobusy Scania Citywide LE pro ČSAD Havířov v areálu společnosti Scania v Paskově při slavnostním předání zákazníkovi. (foto: Libor Hinčica)
Autobusy Scania Citywide LE pro ČSAD Havířov v areálu společnosti Scania v Paskově při slavnostním předání zákazníkovi. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
22. 12. 2016 16:06
Redakce
1 minuta čtení

Společnost ČSAD Havířov, která společně s firmami ČSAD Frýdek-Místek a ČSAD Karviná vystupuje pod jednotnou značkou 3ČSAD, pořídila do svého vozového parku dva autobusy Scania Citywide LE. Jedná se o první autobusy tohoto typu v České republice.

Autobusy Scania Citywide LE pro ČSAD Havířov v areálu společnosti Scania v Paskově při slavnostním předání zákazníkovi. (foto: Libor Hinčica)

Značka Scania je u nás dlouhodobě spjata na poli dodávek autobusů zejména s dálkovými vozy. U prodeje městských a linkových vozidel se v ČR a SR doposud firmě, jež globálně patří mezi nejvýznamnější světové producenty autobusů, nedařilo. V minulosti se sice objevily například u Veolie Transport (dnešní Arriva) linkové vozy Scania, šlo však o vozidla, která byla pořízena jako ojetá. Zakázka pro ČSAD Havířov je tak pro značku Scania přelomová. To bylo ostatně patrné i na slavnostním předání dvojice autobusů v areálu dodavatele v Paskově u Ostravy dne 22. 12. 2016, kterého se osobně zúčastnil také James Armstrong, generální ředitel Scania CER (region zahrnuje trhy České republiky, Slovenska a Maďarska).

Autobusy by měly být nasazeny na páteřní meziměstské linky z Havířova v průběhu příštího týdne. Zítra přineseme čtenářům rozhovor s Ing. Tomášem Vavříkem, MBA, generálním ředitelem 3ČSAD, v němž si budou moct čtenáři přečíst nejen o nových autobusech s bájným gryfem ve znaku.

Podobné články