Menu

Škodovka definitivně ovládla finský TRANSTECH

Tramvaj ForCity Artic pro Helsinki na ilustrační fotografii výrobce. (foto: Škoda Transportation)
Tramvaj ForCity Artic pro Helsinki na ilustrační fotografii výrobce. (foto: Škoda Transportation)
Stáhnout PDF
Nezařazené
21. 05. 2018 09:01
Redakce
1 minuta čtení

Skupina Škoda Transportation se stala 100% vlastníkem jediného skandinávského výrobce kolejových vozidel ve Finsku společnosti Transtech. Většinový podíl v Transtechu koupila Škodovka už v srpnu roku 2015. Smlouvu o koupi zbývající 25 % společnosti podepsala dnes s původním vlastníkem, společnosti Sinituote Oy.

Tramvaj ForCity Artic pro Helsinki na ilustrační fotografii výrobce. (foto: Škoda Transportation)

Firma Transtech byla založena roku 1985. Dnes má ve svém portfoliu výrobků jak nízkopodlažní tramvaje, tak elektrické jednotky, ale i vagony. V současnosti dodává své tramvaje do finské metropole Helsinky, města Tampere, nebo železniční vozy pro finské dráhy.

„Dlouhodobým záměrem skupiny Škoda Transportation je upevnit své postavení na trzích západní Evropy. To je také záměrem nového vlastníka, mezinárodní investiční skupiny PPF, pod jejímž vedením se nám podařilo dokončit i akvizici finské společnosti Transtech,“ říká předseda představenstva a generální ředitel skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina.

Tento obchod byl uzavřen u příležitosti návštěvy premiéra Andeje Babiše ve Finsku, který byl doprovázen podnikatelskou delegací, včetně zástupců skupiny Škoda Transportation.

„Během necelých 3 let, co společnost Transtech řídíme, se nám podařilo tuto firmu úspěšně provést restrukturalizací a celkově ji stabilizovat. Získali jsme nové zakázky a v současnosti míří tramvaje z Transtechu do Helsinek nebo Tampere. Dodáváme také nové vozy pro finské dráhy. Za toto období jsme také zvýšili počet zaměstnanců, a to z 500 na 750. Roční tržby společnosti v současnosti dosahují 3 miliard korun, což dokazuje, že se Transtech stal významným hráčem skupiny Škoda Transportation, který ji otevírá další možnosti na západních trzích,“ doplňuje Zdeněk Majer, viceprezident skupiny Škoda Transportation a předseda představenstva Transtech.  

TZ Škoda Transportation

Podobné články