Menu

SOR dodá elektrobusy do Lotyšska

Elektrobus SOR řady EBN na propagační fotografii výrobce. (foto: SOR Libchavy)
Elektrobus SOR řady EBN na propagační fotografii výrobce. (foto: SOR Libchavy)
Stáhnout PDF
Nezařazené
05. 04. 2018 19:59
Redakce
1 minuta čtení

Společnost SOR Libchavy zahájila výrobu čtyř nízkopodlažních elektrobusů pro potřebu dopravního podniku města Rēzekne v Lotyšsku. Čtyři elektrobusy vyrobené českým výrobcem budou do Rēzekne, v němž žije cca 36 000 obyvatel, dodány v listopadu letošního roku.

Elektrobus SOR řady EBN na propagační fotografii výrobce. (foto: SOR Libchavy)

Kontrakt s českým výrobcem podepsala Ústřední finanční a kontraktační agentura Lotyšské republiky (CFCA), a to na základě vítězství české společnosti SOR v tendru, který proběhl na sklonku loňského roku. Pro SOR nejde ve městě, které leží na východě země v regionu s jednou z největších nezaměstnaností v Lotyšsku, o první úspěch. Již v roce 2016 zde bylo dodáno 25 autobusů SOR BN 9,5 a SOR BN 12 za 3,9 mil. euro.

Celková hodnota nového kontraktu na 4 elektrobusy je vyčíslena na 1,6 mil. EUR. Financování je zajištěno z prostředků Ústřední finanční a kontraktační agentury Lotyšské republiky (CFCA) a z 85 procent z kohezních fondů EU.

Jednat se bude o částečně nízkopodlažní elektrobusy pro 26 cestujících, které mají být vybaveny speciálními sedadly a obrazovkami pro tělesně a zrakově postižené, kamerovým monitorovacím systémem, bezdrátovým internetem a dalšími moderními technologiemi.

MZV ČR, zpracoval Vítězslav Schwarz, zástupce velvyslance, Velvyslanectví ČR v Rize s úpravami redakce

Podobné články