Menu

SOR dodal první autobusy do bulharského SLIVenu

Jeden z 27 autobusů SOR pro bulharský Sliven v jednom z areálů výrobce v Libchavách. (foto: Martin Plačko, www.mhdzive.cz)
Jeden z 27 autobusů SOR pro bulharský Sliven v jednom z areálů výrobce v Libchavách. (foto: Martin Plačko, www.mhdzive.cz)
Stáhnout PDF
Nezařazené
11. 03. 2018 13:03
Redakce
1 minuta čtení

Autobusy SOR BN 9,5 a BN 10,5 zamířily z České republiky do bulharského Slivenu. Celkem si místní dopravce objednal 27 nových autobusů, z nichž 6 odpovídá delší verzi s 10,5 metry, zbylých 21 pak kratší variantě.

Jeden z 27 autobusů SOR pro bulharský Sliven v jednom z areálů výrobce v Libchavách. (foto: Martin Plačko, www.mhdzive.cz)

Autobusy putovaly do Slivenu ve třech dodávkách po 9 kusech. Prvních 9 vozů bylo předáno dne 19. 2. 2018, dalších 9 pak počátkem března a posledních 9 vozů by mělo být převzato počátkem příštího týdne. Vozidla budou nasazena na linky MHD ve Slivenu. Do Bulharska jsou přepravovány autobusy po vlastní ose, což představuje vzdálenost zhruba 1.600 km. Řidič Ivan Ivanov měl pro místní média uvést: „Jsem velmi ohromen továrnou, ve které se vyrábějí autobusy pro Sliven. Měli jsme možnost vidět celý výrobní proces.“

SOR poskytl na autobusy 4letou záruční dobu, dopravce ve Slivenu se pak stal současně autorizovaným servisem pro autobusy libchavského výrobce.

Libor Hinčica

Podobné články