Menu

V německém Esslingenu nakoupí další trolejbusy od Solarisu

Trollino v Esslingenu. (foto: Wikipedia.de Silesia711)
Trollino v Esslingenu. (foto: Wikipedia.de Silesia711)
Stáhnout PDF
Nezařazené
12. 02. 2018 18:00
Redakce
1 minuta čtení

Polskému Solarisu se na německém trolejbusovém trhu daří. Se svými trolejbusy postupně ovládl všechny tři místní provozy. Nejprve začal dodávat trolejbusy do Eberswalde, posléze do Esslingenu a nedávno přišel i první nový vůz do Solingenu. Nyní se polský výrobce dočkal potvrzení kontraktu na další trolejbusy pro Esslingen.

Trollino v Esslingenu. (foto: Wikipedia.de Silesia711)

Celkem by mělo být dodáno 6 nových trolejbusů, jež budou opět řešeny jako tzv. parciální (tedy s bateriovým pohonem). Tři vozy by měly být dodány letos, další tři v roce 2019. Dodavatelem elektrické výzbroje bude opět společnost Kiepe Electric. Stejně jako u poslední dodávky by se mělo i tentokrát jednat o vozidla v prodloužené variantě 18,75 m, nebudou však již dodána v provedení MetroStyle, jehož produkce se chýlí ke konci. Namísto toho budou trolejbusy vyhotoveny v provedení New Trollina (nazývaného někdy též jako 4. generace).

Trolejbusy poslouží jako náhrada 6 starších trolejbusů VanHool. Nové trolejbusy by pak měly v ulicích Esslingenu jezdit max. 15 let, jak si určilo město ve smlouvě s provozovatelem.

Libor Hinčica

Podobné články