Menu

Do Drážďan na trhy i za českými tramvajemi

Tramvaje Tatra T4D v Drážďanech na snímku z června 2018, kdy byly vypraveny na zvláštní linku číslo 16. (foto: Libor Hinčica)
Tramvaje Tatra T4D v Drážďanech na snímku z června 2018, kdy byly vypraveny na zvláštní linku číslo 16. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
06. 12. 2018 10:21
Redakce
1 minuta čtení

Mezi nejpočetnější skupiny návštěvníků v německých Drážďanech v předvánočním čase patří Češi. Ti jezdí především na místní slavné vánoční trhy a za předvánočními nákupy, zájemci o veřejnou dopravu ale mají ještě navíc jeden bonus v podobě českých (resp. československých) tramvají Tatra T4D, které jsou v předvánočním období vypravovány na posilové spoje.

Tramvaje Tatra T4D v Drážďanech na snímku z června 2018, kdy byly vypraveny na zvláštní linku číslo 16. (foto: Libor Hinčica)

S ohledem na přání čtenářů jsme opět požádali drážďanský DP (DVB AG) o zaslání vozových jízdních řádů vozidel T4D (resp. po modernizacích přesněji typů T4DMT a TB4D), podle nichž si mohou zájemci o dopravu naplánovat fotografování vozidel na linkách. Dopravce ovšem upozorňuje, že může z provozních důvodů dojít i k určitým změnám ve vypravenosti.

Jízdní řády platí pro pracovní dny od pondělí do pátku, a to až do 23. 12. 2018. O víkendech se objevuje v provozu jen jedna souprava vozů T4D, a to na lince číslo 3, avšak pouze v sobotu. V uvedených jízdních řádech značí v prvním sloupci první číslice linku, druhá kurz.

Libor Hinčica    

Podobné články