Menu

Vychází číslo 3/2017 časopisu Československý Dopravák

Titulní strana čísla 3/2017. Obsah časopisu naleznete zde.
Titulní strana čísla 3/2017. Obsah časopisu naleznete zde.
Stáhnout PDF
Nezařazené
30. 08. 2017 09:17
Redakce
1 minuta čtení

Titulní strana čísla 3/2017. Obsah časopisu naleznete zde.

Od 25. 8. 2017 je postupně distribuováno číslo 3/2017 časopisu Československý Dopravák. Dočíst se v něm můžete například o nových tramvajích pro Vídeň, plynových autobusech v Kroměříži, elektrobusech MAN, vodíkových trolejbusech pro Rigu, či o rekonstrukci pražských tramvají typu T3R.P(V) na nízkopodlažní vozy s typovým označením T3R.PLF.

V sekci „Technika“ se mohou čtenáři seznámit s letními novinkami na poli autobusů – s novým MAN Lion’s Coach a Mercedesem-Benz Tourismo. Tramvaje jsou zastoupeny článkem představujícím vůz Moderus Gamma od polského Modertransu. Obsáhlý příspěvek je věnován tramvajím v izraelském Jeruzalémě, historická část se pak věnuje připomínce 70 let od tramvajového neštěstí v Ústí nad Labem.

Poněkud smutný nádech získává publikování článku o počátcích renesance tramvajové dopravy v Liberci. O jeho uveřejnění formou zpracování osobních vzpomínek byl šéfredaktor časopisu požádán Ing. Vladimírem Palečkem v květnu letošního roku. Z přípravy vzešel obsáhlý článek, který mapuje nesnadnou situaci libereckého tramvajového provozu v letech 1961–67. Bohužel autor článku, Ing. Paleček, se publikování příspěvku již nedožil. Čtenáři se tak už nebudou moci seznámit s některými z připravovaných příspěvků, pro něž byly vzpomínky Ing. Palečka klíčové. Dokončení by se měl výhledově dočkat alespoň článek o nerealizovaných projektech trolejbusů v Liberci.   

Podobné články