Menu

Vychází číslo 2/2017 časopisu Československý Dopravák

Titulní strana čísla 2/2017.
Titulní strana čísla 2/2017.
Stáhnout PDF
Nezařazené
30. 05. 2017 07:12
Redakce
1 minuta čtení

Titulní strana čísla 2/2017.

Dne 29. 5. 2017 vyšlo číslo 2/2017 časopisu Československý Dopravák s více než 100 stranami. V sekci aktuality se časopis věnuje například nákupu a provozu elektrobusů Škoda Perun 26 BB HE v Třinci, návratu nákladních tramvají do ulic Drážďan, nebo provozu pražských tramvají T6A5 v bulharské Sofii.

Seznámit se budou moci čtenáři také s netradičními minibusy srbského výrobce Feniksbus a s provozem trolejbusů Ikarus 280T na Ukrajině. Podrobně se věnujeme problematice tramvají Solaris Tramino NGT10 pro německé Lipsko a velmi obsáhlý příspěvek se zabývá nízkopodlažními tramvajemi ve Finsku, které vyrábí společnost Transtech, jejímž většinovým vlastníkem je česká Škoda Transportation. Zajímavý je bezpochyby také příspěvek o tramvajích koncepce Peter Witt v italském Miláně.

V historické sekci se věnujeme ve čtvrté (a poslední) části problematice metra v Bratislavě. Uzavíráme tím doposud nejobsáhlejší ucelený přehled, který se historie projektů metra ve slovenské metropoli věnoval.

Celý obsah časopisu naleznete zde.

Jednotlivé vydání časopisu stojí 80 Kč. Prodej byl tradičně zahájen nejprve v Praze, do ostatních prodejen v ČR i na Slovensku by se měl časopis dostat v průběhu týdne. Kompletní seznam prodejen naleznete pod tímto odkazem.  

Podobné články