Menu

Ojetý autobus přímo od Iveca – vzniká nová značka OK Bus

Autobusy Iveco Crossway pro dopravce ICOM transport a. s. Právě dopravce ICOM transport je znám tím, že se v jeho službách autobusy po krátké době střídají, neboť využívá možnosti odprodeje ojetých vozů. (foto: Libor Hinčica) 
Autobusy Iveco Crossway pro dopravce ICOM transport a. s. Právě dopravce ICOM transport je znám tím, že se v jeho službách autobusy po krátké době střídají, neboť využívá možnosti odprodeje ojetých vozů. (foto: Libor Hinčica) 
Stáhnout PDF
Nezařazené
10. 04. 2017 07:27
Redakce
1 minuta čtení

Společnost Iveco Bus počátkem dubna 2017 oznámila, že zakládá zcela novou značku OK Bus. Ta se má soustředit na prodeje ojetých autobusů vlastní výroby. Pro velkého dodavatele autobusů se jedná o vcelku logický krok, který sleduje podobné aktivity konkurentů.  

Autobusy Iveco Crossway pro dopravce ICOM transport a. s. Právě dopravce ICOM transport je znám tím, že se v jeho službách autobusy po krátké době střídají, neboť využívá možnosti odprodeje ojetých vozů. (foto: Libor Hinčica) 

Toužíte-li například po ojetém voze Setra či Mercedes-Benz a chcete mít jistotu, že bude autobus v co nejlepším technickém stavu, zvolíte jako platformu pro koupi BUS STORE. Pod samostatnou značkou nabízí EvoBus již řadu let prodej ojetých autobusů svých značek potenciálním zákazníkům. A zájem je – především od malých provozovatelů – velký. Podobnou cestou se nyní vydává také italské Iveco Bus, které bude své starší autobusy prodávat pod značkou OK Bus.

Trh s prodejem ojetých autobusů má v Evropě velký potenciál a Iveco Bus již dnes zajišťuje v různých evropských zemích prodeje starších kusů, nicméně činí tak pod vlastní značkou (tedy přímo jako Iveco Bus), a tím i poněkud neviditelně (ostatně je pochopitelné, že výrobce touží prodat spíše nové vozidlo). Přesto každoročně prodá Iveco Bus různým dopravcům v Evropě okolo 800 autobusů, u nichž kupující není prvním majitelem vozu.

Nyní ale firma posouvá svou prodejní strategii ojetých vozů dále a vytváří speciální tým, který se bude primárně zabývat skupováním starších vozů nesoucích značku Iveco a jejich prodejem dalším zákazníků, přičemž součástí budou pochopitelně také různé doplňkové služby (ať již z hlediska financování, údržby, případných záruk atp.). Celá správa kolem prodeje ojetých autobusů Iveco Bus bude soustředěna pod novou značku OK Bus. Zákazníci by tak měli získat jistotu, že autobus, který si pořizují, je sice starší, ale na druhé straně půjde o spolehlivé vozidlo s odpovídající kvalitou.  

Všechny autobusy, které se do prodeje pod OK Bus dostanou, mají projít řadou prohlídek a technických inspekcí, které ověří stav tachometru, skutečný rok výroby, stav pneumatik, ale i skutečnost, jakým způsobem byly na vozidlech prováděny servisní prohlídky. Na základě vyhodnocení tohoto stavu budou následně autobusy rozděleny do třech kategorií, a sice Premium, Comfort a Basic.

Selekce vozidel, které se do nabídky dostanou, má být zárukou toho, že si od OK Busu zákazníci koupí skutečně spolehlivé vozidlo, navíc s jistotou původu. Prozatím však bude OK Bus působit jen ve čtyřech evropských státech, a sice ve Francii (Mitry-Mory, Corbas a Rorthais), v Německu (v nově otevřeném středisku v Ulmu), v Itálii (Verona) a ve Španělsku (Madrid).

Podobné články