Menu

Solaris obdržel cenu německých provozovatelů veřejné dopravy

Nové Urbino 12 electric ve službách hamburského dopravce Hochbahn. (foto: Solaris Bus & Coach)
Nové Urbino 12 electric ve službách hamburského dopravce Hochbahn. (foto: Solaris Bus & Coach)
Stáhnout PDF
Nezařazené
13. 03. 2017 19:50
Redakce
1 minuta čtení

Polský Solaris uspěl v soutěži 2017 EBUS Award, která je organizována německou asociací provozovatelů veřejné dopravy VDV a která se zabývá problematikou vývoje bezemisních vozidel.

Nové Urbino 12 electric ve službách hamburského dopravce Hochbahn. (foto: Solaris Bus & Coach)

Porota ocenila přístup Solarisu k elektromobilitě (zejména jeho dlouhodobý vývoj v tomto segmentu), stejně jako širokou paletu výrobků a možnosti uplatnění v různých provozních podmínkách. Ocenění EBUS Award patří mezi výrobci vozidel na elektřinu mezi vysoce ceněné. Porota se soustředí vždy na různé společnosti (ale i jednotlivce), které výrazně v uplynulých dvou letech přispěly k pokroku bezemisních technologií. S tím, jak trh s elektrobusy roste a jak se do vývoje pouštějí další producenti, získává cena na stále větší váze.

Plaketa pro vítěze. (zdroj: Solaris Bus & Coach)

Solaris získal jedno ze čtyř ocenění, které bylo letos poprvé udělováno na konference „Elektrické autobusy – trh budoucnosti!“, která se konala ve dnech 6. až 8. 3. 2017 v Berlíně. Konkrétně byli vyhlášeni vítězové v kategoriích výrobců vozidel (zde uspěl Solaris), dále producentů komponentů nebo podsestav, poradenství a dopravců (v rámci velkých a středních měst).

„Ocenění Ebus Award, které obdržela naše společnost a naše Nové Urbino 12 eletric, je pro nás další odměnou, která staví Solaris do popředí výrobců městských a linkových autobusů zabývajících se alternativní pohony. Je to nezvratný důkaz, že naše konstrukční oddělení, a s nimi i celý tým našich pracovníků, se vydalo správnou cestou vývoje při sledování kurzu elektromobility. Je to pro nás o to větší čest, že jsme cenu dostali od profesionálů a zákazníků, kteří se zabývají bezemisní dopravou každý den,“ uvedl mj. Zbigniew Palenica, náměstek generální ředitel společnosti Solaris Bus & Coach, při převzetí sošky.

Podobné články