Menu

CAF dodá a prodlouží tramvaje pro španělskou Vitorii. Dodá i autobusy

Tramvaj CAF Urbos 2 ve vozovně. Tramvaje jsou provozovány na rozchodu 1.000 mm. (foto: Juanjo Olaizola Elordi)
Tramvaj CAF Urbos 2 ve vozovně. Tramvaje jsou provozovány na rozchodu 1.000 mm. (foto: Juanjo Olaizola Elordi)
Stáhnout PDF
Nezařazené
28. 12. 2017 16:48
Redakce
1 minuta čtení

Španělské město Vitoria-Gasteiz, které je metropolí autonomního společenství Baskicko na severu země, se dočká dalších nových tramvají. V souvislosti s prodloužením tramvajové sítě, která má prozatím délku jen 4,87 km, nakoupí město nové tramvaje od výrobce CAF.

Tramvaj CAF Urbos 2 ve vozovně. Tramvaje jsou provozovány na rozchodu 1.000 mm. (foto: Juanjo Olaizola Elordi)

Ten dodal do města své tramvaje již v minulosti (CAF Urbos 2), a to v počtu 11 kusů. Tyto tramvaje slouží ve městě od roku 2008, kdy byla tramvajová doprava ve městě Vitoria-Gasteiz uvedena do provozu. Zatímco doposud provozované vozy jsou pětičlánkové, nové tramvaje by měly mít článků sedm a dosahovat délky cca 43 m. Celkem dopravce poptává tři takové vozy, ve výsledku však bude mít město 6 sedmičlánkových vozů. Smlouva se společností CAF totiž předpokládá, že dojde u trojice dříve dodaných vozidel k jejich prodloužení doplněním dvojice článků. Celková hodnota kontraktu je 14,5 mil. €.

Kromě tramvají dodá CAF do města také autobusy, a to skrze svou dceřinou společnost Vectia Mobility, kterou CAF založil v roce 2013 s cílem výroby vlastních elektrobusů a hybridních autobusů. Vitoria-Gasteiz by měla získat celkem 10 hybridních autobusů v hodnotě 3,3 mil. €, které by měly být do města dodány v letech 2018–2019.

Libor Hinčica

Podobné články