Menu

Alstom dodá dalších 6 tramvají Citadis do Nice

Stáhnout PDF
Nezařazené
18. 12. 2017 16:45
Redakce
1 minuta čtení

Francouzský Alstom si může odškrtnout další úspěch na domácím trhu. Do přímořského města Nice dodá 6 nových tramvají Citadis nové řady X05. Mimoto dodá i  22 speciálních nabíjecích zón (pracujících na bázi indukce) známých pod zkratkou SRS.

Hodnota kontraktu je 27 miliónů euro, nicméně pro Alstom nejde o vítězství v novém tendru, ale pouze o potvrzení části opce ze smlouvy podepsané v říjnu 2015, která předpokládala dodání 19 vozů a indukčních nabíječek SRS, které by měly být dodány již v létě 2018. Tyto tramvaje by měly sloužit na nové tramvajové trati ve městě, jež se buduje podél pobřeží směrem ke konečné Cadam.

Nově objednaných 6 vozů Citadis a indukční nabíjení by mělo sloužit pro potřeby další tratě (označované jako T3), která by měla představovat prodloužení směrem k letišti (půjde fakticky o odbočku nyní stavěné trati na Cadam). Výroba vozidel by měla být zahájena počátkem roku 2019. Nabíjení systémem SRS má být instalováno v zastávkách v průběhu první poloviny roku 2019.  

Tramvaje budou odpovídat typu Citadis X05, který se má mj. vyznačovat až o 20 % nižšími údržbovými náklady a o 30 % nižší spotřebou. Tramvaje budou vybaveny zásobníkem elektrické energie Alstom Ecopack, který bude zajišťovat možnost jízdy bez trolejového vedení vždy mezi dvěma zastávkami. Na nabití tramvaje má pak postačovat 20 vteřin během stání.

Libor Hinčica

Podobné články