Menu

CZECHBUS se uskuteční podle plánu

Kromě novinek mají své místo na veletrhu CZECHBUS i historické exponáty. Letos by zde měl být k vidění například unikátní osobní návěs Karosa NO 80. Zde na fotografii vidíme vystavený vůz Jelcz na loňském ročníku. (foto: Libor Hinčica)
Kromě novinek mají své místo na veletrhu CZECHBUS i historické exponáty. Letos by zde měl být k vidění například unikátní osobní návěs Karosa NO 80. Zde na fotografii vidíme vystavený vůz Jelcz na loňském ročníku. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
07. 11. 2017 19:02
Redakce
1 minuta čtení

Veletrh CZECHBUS 2017 se blíží. Uskuteční se tentokrát v termínu od 21. do 23. 11. 2017, a to opět na pražském výstavišti v Holešovicích. V poslední době se přitom objevilo několik „zaručených“ informací o tom, že se sedmý ročník letos neuskuteční. Tyto údaje se ale nezakládají na pravdě.

Kromě novinek mají své místo na veletrhu CZECHBUS i historické exponáty. Letos by zde měl být k vidění například unikátní osobní návěs Karosa NO 80. Zde na fotografii vidíme vystavený vůz Jelcz na loňském ročníku. (foto: Libor Hinčica)

Důvodem pro vyrojení podobných spekulací se stala ničivá vichřice, která se Českou republikou přehnala v závěru předminulého týdne. Při rychlosti větru až 180 km/h nevydržela nápor střecha Střední haly Průmyslového paláce. Tato hala nyní bude na několik měsíců uzavřena a ještě nyní u ní dochází k likvidaci zbytků střechy.

Organizátor výstavy, INECHEBA EXPO Praha, zvažoval, že veletrh přesunu do náhradních prostor. Kromě jiného areálu přicházelo v úvahu i přemístění do tzv. Křižíkových pavilonů, nebo výstavba montované haly před Průmyslovým palácem (v místech, kde jsou obvykle vystaveny autobusy na venkovní expozici). Žádný z těchto záměrů ale nebylo možné z rozličných důvodů uskutečnit. Nakonec se však podařilo díky obrovskému pochopení vystavovatelů všechny účastníky (s výjimkou dvou firem) přesunout ze Střední haly do Levého křídla Průmyslového paláce, které představuje montovaná konstrukce („stan“), která funguje stále jako provizorium po ničivém požáru z roku 2008. V tomto prostoru tak bude kromě klasických expozic vystaveno i zhruba 20 autobusů.

Letošní veletrh má být v mnohém výjimečný. Představit se má až závratné množství novinek a českých premiér. Stále také přibývají vystavovatelé – nejaktuálnějším premiérou je prezentace aktivního dopravce – společnosti FlixBus, která v Levém křídle bude prezentovat linkový autobus SETRA o délce víc jak 13 m a na volném ploše před Průmyslovým palácem hned 2 patrové krasavce značek Van Hool a SETRA. Na veletrhu nebude tradičně chybět ani Československý Dopravák. Jeho stánek společný s firmou EvoBus (PK 4) se bude nacházet v Pravém křídle Průmyslového paláce, přičemž k vidění zde mj. budou autobusy Setra S 531DT a Tourismo RHD, tedy letošní novinky EvoBusu.

Aktuální informace průběžně na www.czechbus.eu.

 Libor Hinčica za využití TZ INCHEBA EXPO Praha

Podobné články