Menu

21 elektrobusů pro Severní Holandsko

Nový elektrobus BYD o délce 8,75 m je řešen jako dvoudveřový LE autobus. (foto: BYD)
Nový elektrobus BYD o délce 8,75 m je řešen jako dvoudveřový LE autobus. (foto: BYD)
Stáhnout PDF
Nezařazené
20. 10. 2017 19:34
Redakce
1 minuta čtení

Čínská společnost BYD doposud na evropském trhu prosazovala zejména svůj výchozí model městského elektrobusu BYD K9 v délce 12 m, který se v minulosti představil také v Ostravě a v Třinci. Mimoto získala firma i několik zakázek na dodávky svých zájezdových elektrobusů (BYD Coach) a úspěšná se zdá být i spolupráce s britským nástavbářem ADL. Nyní poprvé zabodovala i se svým midibusem o délce 8,75 m.

Nový elektrobus BYD o délce 8,75 m je řešen jako dvoudveřový LE autobus. (foto: BYD) Designové řešení elektrobusu BYD o délce 8,75 m. (foto: BYD)

Tento model, jenž se vyznačuje zcela novými křivkami, byl představen jako novinka na evropském trhu na veletrhu Busworld, jenž momentálně probíhá v belgickém Kortrijku. Zde také byla oficiálně potvrzena první objednávka na nový typ autobusu, a to od dopravce Connexxion. Ten si objednal celkem 21 těchto částečně nízkopodlažních autobusů, které by měly sloužit v linkové dopravě v oblasti Severního Holandska. Dodávky vozidel jsou naplánovány na léto 2018. Obsaditelnost vozidel by měla být 50 cestujících, z toho 26 sedících, pohon bude zajišťovat dvojice motorů, každý o výkonu 90 kW. O kapacitě elektrické energie uložené v bateriích ani o dojezdu vozidel výrobce ve své tiskové zprávě neinformoval.

Libor Hinčica

Pohled do interiéru vozidla. (foto: BYD)

Podobné články