Menu

Osm policejních autobusů MAN Lion’s Regio

Policejní autobusy MAN Lion’s Regio. (foto: MAN Truck & Bus)
Policejní autobusy MAN Lion’s Regio. (foto: MAN Truck & Bus)
Stáhnout PDF
Nezařazené
01. 02. 2017 08:50
Redakce
1 minuta čtení

Společnost MAN Truck & Bus dodala osm speciálně vybavených autobusů MAN Lion’s Regio pro potřeby rakouské policie. Rakouský ministr vnitra Wolfgang Sobotka uvedl autobusy oficiálně do provozu na konci roku 2016. Výrobce ovšem o události informoval ve své tiskové zprávě teprve nyní.

Policejní autobusy MAN Lion's Regio. (foto: MAN Truck & Bus)

Osm nových vozů bude sloužit pro potřeby policejních sborů, a sice k přepravě na školení, k evakuaci nebo při potřebě nasadit větší množství policistů při mimořádných událostech (demonstrace a jiné masové akce).  

Autobusy MAN Lion’s Regio jsou skutečně všestrannými vozidly, která jsou dlouhodobě kladně hodnocena nejen pro svou univerzálnost (nalézt je můžeme v městském, linkovém i dálkovém provozu), ale také pro svůj nadčasový design. Nyní bylo několik vozů upraveno také pro potřeby policistů ze sousedního Rakouska.  Vozy budou rozděleny na zemská policejní ředitelství v Korutanech, Salzburgu, Vídni, Štýrsku (vždy po jednom kuse), v Dolních Rakousích a v Tyrolsku (po 2 vozech).

Ministr vnitra Wolfgang Sobotka k nákupu autobusů uvedl: „Rakouská policie se těší výborné pověsti mezi obyvatelstvem a dělá vynikající práci. Jako pro ministra vnitra je pro mě naprosto samozřejmé, že policisté musejí mít k dispozici kvalitní vozidla a prvotřídní vybavení.“

Ve výbavě vozidel nechybí modré majáky, xenonové světlomety, motor s výkonem 294 kW a 12stupňová automatizovaná převodovka. K dispozici je rovněž celá řada asistenčních systémů (ABS, ESP, asistent nouzového brzdění, systém varování opuštění vozidla z jízdního pruhu atp.). Každý z autobusů pojme až 46 osob. Boční okna autobusu jsou řešena jako tónovaná.

Podobné články