Menu

V Evropě vznikne nový závod na výrobu autobusů

V Evropě vznikne nový výrobní závod na výrobu elektrobusů BYD. (foto: BYD)
V Evropě vznikne nový výrobní závod na výrobu elektrobusů BYD. (foto: BYD)
Stáhnout PDF
Nezařazené
29. 09. 2016 08:02
Redakce
1 minuta čtení

V Evropě přibude nový výrobní závod, který bude produkovat autobusy, resp. přesněji řečeno elektrobusy. Na veletrhu IAA tuto zprávu vypustil do éteru zástupce evropské pobočky BYD Europe Isbrand Ho.

V Evropě vznikne nový výrobní závod na výrobu elektrobusů BYD. (foto: BYD)

Ten předstoupil pro novináře s perfektně připraveným projevem, který působil na přítomné obecenstvo až bojovým duchem. Firma představila exponáty přítomné v Hannoveru, konkrétně model BYD K9 (nízkopodlažní městský elektrobus) a zájezdové provedení BYD Coach. Prozradila přitom také něco o svých ambicích. Kromě již existující spolupráce s britskou firmou Alexander Dennis, s níž montuje elektrobusy pro Londýn, by chtěla společnost otevřít zcela nový výrobní závod v Evropě.

Na otázku naší redakce, zda je možné specifikovat, v jaké části Evropy by měla nová továrna vzniknout a zda se jako Evropa počítá obecně i celé území Turecka, odpověděl šéf evropské BYD, že veškeré informace o novém výrobním zařízení budou zveřejněny do dvou týdnů. Navíc prý firma plánuje otevřít v Evropě továrny pro výrobu i dalších svých výrobků.

Podobné články