Menu

Petrohrad nakoupí tramvaje od Stadleru

Tramvaj Stadler Metelica je určena pro východní trhy. Její výroba probíhá v Bělorusku. (zdroj: Wikipedia.org)
Tramvaj Stadler Metelica je určena pro východní trhy. Její výroba probíhá v Bělorusku. (zdroj: Wikipedia.org)
Stáhnout PDF
Nezařazené
26. 07. 2016 07:50
Redakce
1 minuta čtení

Společnost „Transportnaja Koncessionnaja Kompanya“ (Транспортная Концессионная Компания), která byl v dubnu 2016 vybrána jako zhotovitel systému tzv. rychlé tramvaje v ruském Petrohradě (koncese jí byla udělena na dobu 30 let), rozhodla o nákupu nových vozidel. Celkem 23 tramvají by měl dodat Stadler. Původně se přitom hovořilo o tom, že v systému, který by měl zahrnovat opravu vybraných stávajících tratí i výstavbu nových úseků, bude provozováno 20 pětičlánkových vozů a 5 tříčlánkových.

Tramvaj Stadler Metelica je určena pro východní trhy. Její výroba probíhá v Bělorusku. (zdroj: Wikipedia.org)

Nové tramvaje mají odpovídat typu Stadler Metelica, který je vyráběn v běloruském závodě Stadleru a svým provedením (i cenou) je určen pro zákazníky z východní Evropy. Tramvaje o délce 33,5 by měly pojmout okolo 260 cestujících, Stadler má navíc zajistit servis na dobu pěti let. Prvních šest vozů by mělo být dodáno již v srpnu 2017, systém rychlé tramvaje by však měl být dokončen až v roce 2020.

Připomeňme, že doposud byl vyroben v roce 2014 jen jediný vůz Metelica, který se prezentoval i na veletrhu InnoTrans v Berlíně. 100% nízkopodlažní tramvaj se od té doby účastní prezentačních jízd. Po změně lakování (nyní je vůz žlutý) je od poloviny července k vidění v ruském Krasnodaru, kde by měla být tramvaj testována po dobu tří měsíců.

Více jsme si o projektu rychlé tramvaje v Petrohradě prozradili v našem článku v dubnu letošního roku. 

Podobné články