Menu

Do ulic Opavy vyjede zítra masopustní trolejbus

Jako masopustní trolejbus poslouží jeden z nejnovějších vozů Škoda 26 Tr-Solaris. (foto: Libor Hinčica)
Jako masopustní trolejbus poslouží jeden z nejnovějších vozů Škoda 26 Tr-Solaris. (foto: Libor Hinčica)
Stáhnout PDF
Nezařazené
06. 02. 2016 11:13
Redakce
1 minuta čtení

Do Masopustu a masopustního veselí v Opavě se poprvé zapojí i Městský dopravní podnik Opava a to karnevalovým masopustním trolejbusem, který vypraví v neděli 7. února 2016 na linku 201.

Jako masopustní trolejbus poslouží jeden z nejnovějších vozů Škoda 26 Tr-Solaris. (foto: Libor Hinčica)

Masopust již tradičně představoval období hodování a veselí mezi dvěma postními dobami. V masopustní neděli se proto v mnohých městech a obcích vypravují do ulic průvody maškar, které se společně s hudebníky a ostatními přihlížejícími radují a vytvářejí atmosféru toho lidového veselí.

A právě v tento den Městský dopravní podnik Opava vypraví unikátní masopustní trolejbus ev. č. 313 pojmenovaný „Opasaurus“, který bude na lince 201 jezdit mezi 14.00 až 18.00 hodinou. Těšit se na trochu masopustního dovádění mohou nejen děti, pro které je tato akce určena především, ale i všichni cestující tímto trolejbusem. Tak se budou moci zájemci o tuto akci, ale i běžní cestující, setkat přímo v tomto trolejbuse a na jeho zastávkách s nefalšovanými masopustními maškarami a opravdovým flašinetářem Františkem Šťastným, který na svůj nástroj bude vyhrávat k pobavení všech a užít si tak s nimi tuto starou lidovou tradici.

O příjezdech a odjezdech opavského Masopustního trolejbusu na jednotlivé zastávky na lince 201 se dočte více na www.mdpo.cz nebo na facebooku Dopravního podniku.

TZ MDPO

Podobné články